×

Plava laguna isplaćuje dividendu i nagrade menadžmentu

Porečka turističko-ugostiteljska tvrtka Plava laguna isplatit će dioničarima povlaštenu fiksnu i redovnu dividendu iz prošlogodišnje neto dobiti te iz zadržane dobiti iz 2005., odlučila je Glavna skupština te tvrtke krajem prošlog tjedna o čemu obavijest prenosi Zagrebačka burza.

Slijedom odluka Glavne skupština od 45,67 milijuna kuna prošlogodišnje neto dobiti Plave lagune 2,28 milijuna kuna rasporedit će se za zakonske rezerve, za povlaštenu fiksnu dividendu izdvojit će se ukupno 105 tisuća kuna ili 1 kuna po povlaštenoj dionici, dok se za redovnu godišnju dividendu isplaćuje 43,28 milijuna kuna. Uz to Skupština je odlučila i da će se dio od zadržane dobiti iz 2005. ili 26,1 milijun kuna isplatiti kao redovna dividenda vlasnicima redovnih i povlaštenih dionica. Nakon toga zadržana dobit iz 2005. iznosi 6,47 milijuna kuna. Slijedom tih odluka dividenda po redovnoj dionici Plave lagune iznosi 108,12 kuna, a po povlaštenoj dionici 109,12 kuna.

Pravo na isplatu takve dividende imaju svi dioničari Plave lagune koji su upisani u depozitorij Središnjeg klirinškog depozitarnog društva 30 dana prije donošenja odluke o toj isplati. Skupština je odlučila i da se za nagrade Nadzornom odboru i menadžmentu Plave lagune za rezultat ostvaren u 2009. izdvoji ukupno 3,64 milijuna kuna, što će teretiti poslovanje iz ove godine. Prema podacima SKDD većinski dionički udjel u Plavoj laguni od 80,34 posto drži lihtenštajnska tvrtka Sutivan Investments Anstalt.