×

Prezentacija Projekta "Program održivog razvoja turizma Grada Mali Lošinj"

Povodom obilježavanja 125 godina od osnivanja Turističkog ureda u Malom Lošinju te 120 godina zdravstvenog turizma, u hotelu Aurora održana je prezentacija projekta „Program održivog razvoja turizma Grada Mali Lošinj„.
Foto: TZG Mali Lošinj - Gradonačelnik Gari Cappelli
Foto: TZG Mali Lošinj - Gradonačelnik Gari Cappelli

Povodom obilježavanja 125 godina od osnivanja Turističkog ureda u Malom Lošinju te 120 godina zdravstvenog turizma, kada su Mali i Veli Lošinj proglašeni klimatskim lječilištem, u hotelu Aurora održana je prezentacija projekta „Program održivog razvoja turizma Grada Mali Lošinj„ pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

Projekt je izradio Institut za turizam iz Zagreba, a potpisnici ugovora su Grad Mali Lošinj i Turistička zajednica Grada Malog Lošinja.

Samoj prezentaciji prisustvovali su predsjednik Hrvatske gospodarske komore g. Nadan Vidošević, načelnica Službe za opću politiku zaštite okoliša i međunarodne odnose Ministarstva zaštite okoliša i prirode, gđa. Branka Pivčević Novak, pomoćnik direktora za predstavništva i nastupe u inozemstvu i kulturni turizma Hrvatske turističke zajednice, g. Milo Sršen, direktorica Sektora za turizam HGK, gđa. Leila Krešić Jurić, pročelnik Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i poljoprivredu, g. Berislav Tulić, voditelj projekta Glavni plan i Strategija razvoja turizma RH, g. Siniša Horak, direktorica Turističkog ureda TZ Kvarnera, gđa. Irena Peršić Živadinov, predstavnici Grada Malog Lošinja, Turističkog ureda TZG Malog Lošinja te turističkih subjekata.

Nakon što je u ime domaćina prisutne pozdravila direktorica razvojnih projekata Jadranka d.d., gđa. Tatjana Braškić, prisutnima se obratio gradonačelnik g. Gari Cappelli koji je u svojoj prezentaciji istaknuo važnost destinacijskog menadžmenta. „Današnja prezentacija rezultat je dugogodišnjeg predanog rada na pozicioniranju Lošinja kao otoka vitalnosti. Posebno smo ponosni na senzibiliziranje stanovnika za projekte i ideje, edukativne programe koji se provode, te kreativnost svih sudionika, što našim projektima daje dodatnu kvalitetu i samoodrživost. Namjera nam je uz kvalitetno upravljanje ljudskim potencijalima provoditi destinacijski menadžment i poticati održivi razvoj turizma arhipelaga.“

Voditeljica ovog projekta, gđa. Neda Telišman Košuta iz Instituta za turizam, naglasila je: „Izazov je već razvijenoj turističkoj destinaciji osigurati daljnji rast, a da istovremeno zaštitimo okoliš i društvena obilježja lokalne zajednice. Projekt razvoja održivog turizma Grada Mali Lošinj je utemeljen na tržišnim trendovima, a plan provođenja projekta je integralan, dugoročan, ambiciozan i optimističan!“.

G. Nadan Vidošević je istaknuo važnost otoka Lošinja kao strateški i geopolitčki dobro pozicionirane destinacije te pohvalio kvalitetu sinergije ključnih institucija u Gradu Malom Lošinju. Vodeći se načelima održivog razvoja i ekologije, istaknuo je potencijale ovog arhitektonski zelenog otoka za buduće dugoročne projekte koji će pridonijeti cjelovitom i sustavnom izvršenju planova održivog razvoja otoka Lošinja.