×

Restoran Kanova Kempinski Adriatic predstavio se na Vinistri

U organizaciji udruge vinara i vinogradara Istre, Vinistre, u Poreču je prošlog vikenda otvorena osamnaesta Vinistra, jedna od vodećih izložbi vina i vinarske opreme u Hrvatskoj i regiji.
Generalni direktor Kempinski Hotela Adriatic Konstantin Zeuke i gosti
Generalni direktor Kempinski Hotela Adriatic Konstantin Zeuke i gosti

U sklopu događanja gastronomskog eventa u organizaciji AZZRI-okusi i mirisi Istre, 15. svibnja predstavio se i istarski restoran Kanova u sklopu Kempinski Hotela Adriatic u Savudriji nedaleko Umaga. Šef kuhinje Serafin Koutni pred brojnim je uzvanicima pripremao jela od mesa autohtonog istarskog goveda boškarina začinjena prvoklasnim djevičanskim maslinovim uljem proizvođača Belić, odnosno višesortna selekcija Belić, vodnjanska crnica i istarska bjelica. Na tanjuru su tako našle delicije kao što su dimljena pačja prsa, pirjani obrazi od boškarina na tagliatellama, boškarin file s guščjim jetrama i umakom od tartufa te čokoladni souflee sa mariniranim narančama. Uz istarske delicije sljubila su se vina Agrolagune.

Generalni direktor Kempinski Hotela Adriatic Konstantin Zeuke istaknuo je važnost suradnje istarskih vinara, maslinara i ostalih proizvodača lokalnih autohtonih proizvoda u stvaranju za ovo podneblje jedinstvene gastronomske ponude. "Kempinski Hotel Adriatic također želi promovirati istarsku kulinarsku tradiciju i zbog toga rado sudjelujemo na ovom događanju. Vidimo veliki potencijal u tome s obzirom da je Istra poznata po odličnoj kuhinji i dobrim vinima, a Vinistra igra važnu ulogu u promociji Istre kao regije u koju treba putovati ne samo zbog lijepe prirode i kulturnih znamenitosti, već i zbog kulinarskih užitaka," rekao je gospodin Konstantin Zeuke.

Među brojnim uzvanicima prisutni su bili i istarski župan Ivan Jakovčić, veleposlanik Savezne Republike Njemačke dr. Bernd Fischer, srpski glumac Aleksandar Srećković, te voditelj, glumac i komičar Zlatan Zuhrić Zuhra.