×

Sigma će nagraditi najbolje poslovno-turističke inovacije u Hrvatskoj

Dok se svijet priprema dovršiti proslavu 2010. kao međunarodne godine bioraznolikosti i UNWTO proslavu povodom Svjetskog dana turizma 27. rujna u Kini, u Hrvatskoj će Društvo inovatora Sigma obilježiti Svjetski dan turizma posvećen ‘Turizmu i bioraznolikosti', stoji u priopćenju za medije.
Sigma će nagraditi najbolje poslovno-turističke inovacije u Hrvatskoj

Sigma će po prvi puta dodijeliti prestižne godišnje nagrade ‘CBTour - Inovacije u poslovnom turizmu' u šest kategorija. Poseban će se naglasak dati na najbolji ukupni program hrvatskog poslovnog turizma, najbolji program odgovornog hrvatskog poslovnog turizma i najboljeg menadžera hrvatskog poslovnog turizma. Osim toga, nagradit će se i najbolja usluga, proizvod i tehnologija hrvatskog poslovnog turizma. Pobjednike višemjesečnog javnog natječaja odabrati će 20. rujna stručnjaci iz Ministarstva turizma RH, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Europske poduzetničke mreže Hrvatske, Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske BICRO, Hrvatskog instituta za tehnologiju HIT, Banco Popolare Croatia i Društva inovatora Sigma.

-Društvo inovatora Sigma, zajedno sa mnogobrojnim partnerima, realizirat će značajan gospodarski skup kako bi poslovno-turistički sektor potaknuo na daljnji razvoj i plasman inovacija u turizmu temeljenih na primjeni načela zaštite okoliša, biološke raznolikosti te održivog i ruralnog razvoja - izjavio je predsjednika Društva inovatora Sigma Tomislav Marjanović, te sve poslovne subjekte pozvao da svoje poslovno-turističke aktivnosti i djelatnosti provode na odgovoran način što primarno uključuje odgovornost prema prirodnim, kulturnim i socijalnim resursima, zaštitu prirodnog i kulturnog krajolika ili iskorištavanje urbanih i ruralnih područja.