×

Slavonija dobiva prvi hotel s pet zvjezdica

Slavonija bi iduće godine trebala dobiti prvi hotel s pet zvjezdica. Hotel Bischof bit će izgrađen u sklopu stambeno-poslovno-hotelskog kompleksa u središtu Đakova.

Slavonija bi iduće godine trebala dobiti prvi hotel s pet zvjezdica. Hotel Bischof bit će izgrađen u sklopu stambeno-poslovno-hotelskog kompleksa u središtu Đakova. Imat će 39 soba i dva apartmana, wellness centar i ostale prateće sadržaje koje zahtijeva ta visoka kategorija.

U kompleks nazvan „Đakovo centar“, površine 27.000 četvornih metara, dosad je uloženo 20 milijuna eura, a osim hotela sadržavat će stotinjak stanova, poslovne prostore i podzemne garaže. Ukupna vrijednost investicije je 37 milijuna eura.

Otvaranjem hotela s pet zvjezdica Đakovo će dodatno obogatiti turističku ponudu. Riječ je o gradu poznatom po katedrali, bazilici svetog Petra građenoj između 1866. i 1882., za koju je papa Ivan XXIII. Izjavio da je najljepša crkva između Venecije i Carigrada. Njezinih sedam bogato ukrašenih oltara, brojni kipovi, reljefi i freske poznatih majstora nikoga ne ostavljuju ravnodušnim. U gradnju katedrale utrošeno je sedam milijuna opeka iz ciglane đakovačke biskupije, a kamen je uvezen iz raznih europskih država. Građena je mješavinom romaničkog, gotičkog i renesansnog stila, a njezini suvremenici nazivali su je „čudovištem umjetnosti“.