×

U Hrvatskoj počela prodaja Punta skala Senia apartmana

Falkensteiner Hotels&Residences predstavio je u utorak u Zagrebu novi koncept apartmana na moru, čija prodaja upravo kreće. Ekskluzivni Senia apartmani smješteni u Punta Skali u blizini Zadra prodavat će s potpuno opremljeni.

Njihovi vlasnici moći će koristiti sve resurse Falkensteiner hotela u blizini, a cijene će im biti od 2.700 eura po kvadratu pa na više. - Kupnjom apartmana, ne kupujete samo nekretninu, nego imate pravo koristiti sve u hotelu - objasnio je direktor razvoja grupacije Dietmar Reindl dodajući kako to znači i uživanje u wellnesu, i vrhunsku gastronomsku ponudu, privatnog menadžera na raspolaganju, recepciju i brojne druge usluge. U ponudi na hrvatskom tržištu tako se našlo oko 160 apartmana od ukupno 187 koliko je u prodaji od prošlog ljeta. Apartmani dolaze u tri veličine, od 50, 70, 100 i 135 metara kvadratnih, a visina naknade za korištenje usluga hotela ovisi o veličini apartmana, i kreće se od 1.100 do 1.450 eura na godinu. Cijene apartmana variraju i unutar pojedinih veličina, ovisno o lokaciji, a za najskuplje u kategoriji od 135 metara četvornih treba izdvojiti 650 tisuća eura.

- U planu je kreditna linija, ali se trenutno pregovara s bankama kako bi postigli najbolje uvijete za kupce - objasnio je Dubravko Ranilović, direktor Kastel nekretnina, tvrtke koja će apartmane plasirati na domaće tržište. Apartmani se nude kroz koncept prodaje ‘easy entrance' u kojem uz učešće od 50.000 eura kupci mogu godinu dana koristiti apartman i isprobati ga prije nego se odluče na kupnju, a ta posebnost nudi se samo na hrvatskom tržištu. Osim toga, novost je i mogućnost iznajmljivanja apartmana u vrijeme dok ga vlasnici ne koriste uz Falkensteinerovu podršku. Apartmani su se do sada prodavali samo u inozemstvu, a kupce je pronašlo 20, od čega samo jedan domaći. Očekuje se da bi svi apartmani trebali biti prodani do kraja 2012. godine.