×

Uniline ipak ne želi Generalturist

Po završetku prvog dijela dubinske analize, te uvidom u stvarno stanje poslovanja, Upravni odbor Unilinea odlučio je s današnjim danom zaustaviti daljnje aktivnosti po pitanju projekta preuzimanja turističke agencije Generalturist.
Boris Žgomba; Foto: Index
Boris Žgomba; Foto: Index

Ovo priopćenje pristiglo je danas iz  iz Pulske putničke agencije. Situacija koju je revizorski tim Uniline-a zatekao uvidom u poslovanje Generalturista pokazala je kako bi sanacija i restrukturiranje poslovanja bilo znatno teže od očekivanog. Također, procjenjeno je kako bi vremenski rok za realizaciju planiranog bio izvan zadanih okvira.

Ovom odlukom prestaju daljnje aktivnosti due diligence-a te eventualne mogućnosti da Uniline preuzme Generalturist. Potraga za nekim partenerom koji bi pomogao Generalturistu da ponovno zauzme poziciju i postigne rezultate kakve je imao nekad, očito se nastavlja.

Podsjetimo, Upravni odbor Unilinea, najbrže rastuće tvrtke u turističkom sektoru, na sjednici je 26. siječnja dao jednoglasnu potporu početku završnog procesa preuzimanja Generalturista. S obzirom da je Generalturist već dulje vrijeme u potrazi za partnerom koji bi u tvrtku donio svježi kapital, ali i bio strateški partner, ta je vijest bila dobro dočekana, a Zoran Pečarević, predsjednik Uprave Generalturista, nije krio zadovoljstvo razvojem situacije.

Uniline je u 2010. uprihodio 142 milijuna kuna, i imao gotovo šest milijuna kuna dobiti. Generalturist je s druge strane imao prihod od gotovo 197 milijuna kuna, ali i gubitak od 14, 5 milijuna kuna. Ipak, u tvrtki je prošle godine provedeno restrukturiranje, pa su iznosili očekivanja prema kojima bi u 2012. godini trebali početi poslovati pozitivno. (T. P.)