×

Cavtat stekao titulu najbolje kongresne destinacije u Europi

Portal European Best Destinations objavio je listu najboljih kongresnih destinacija u Europi, a na prvom mjestu našao se Cavtat!
Cavtat
Cavtat
Foto: Depositphotos

European Best Destinations, internetski portal za putovanja posvećen promicanju kulture i turizma u Europi, koji nudi turističke informacije za više od 400 europskih destinacija, svake godine objavljuje nekoliko različitih lista najboljih europskih destinacija prema različitim kriterijima i vrstama turističke ponude. Tako su nedavno objavili i listu najboljih kongresnih destinacija u Europi na kojoj se na prvom mjestu našao hrvatski Cavtat.

Prema objašnjenju portala, destinacije su birane po kriterijima atraktinosti lokacije, dobre prometne povezanosti, luksuznim hotelima i vrhunskim kongresnim dvoranama. Tako su Cavtat opisali kao destinaciju koja je lako dostupna, a opet egzotična poput Saint Tropeza. Pored izvrsnih kongresnih mogućnosti i smještaja s jednim od najljepših pogleda na more koje pruža Hotel Croatia Cavtat, ovaj gradić je opisan kao prekrasno mjesto za istraživanje i aktivnosti. Konavoski kraj nazvali su hrvatskom Toskanom, a od aktivnosti istaknuli pješačke staze (sa ili bez vodiča), izlet brodom na jednu od najljepših plaža u Europi - plažu Pasjača, jahanje po maslinicima, kao i biciklističke rute. Gosti mogu uživati u obilascima lokalnih vinarija, uključujući kušanje vina i lokalnih pića koja možda nikada prije nisu probali.

Ovo priznanje nastavak je dosadašnjih izvrsni rezultata Cavtata kao jedne od najboljih europskih destinacija. Naime, 2019. i 2021. godine našao se na listi TOP 20 europskih destinacija i to u 2021. čak na 3. mjestu. U 2021. je proglašen i jednom od najsigurnijih europskih destinacija te dobio pravo korištenja loga European Safest Destinations 2021, kao destinacija s iznimno malom incidencijom Covida-19. Također, Cavtat je stekao i titulu najbolje održive i gastronomske destinacije u Europi, zbog brojnih konoba i seoskih imanja u unutrašnjosti Konavala koje nude tradicionalno pripremljenu domaću i zdravu hranu u jedinstvenom ozračju.