×

Dalmacija dobila novi sportsko-kulturni centar Apfel Arena s kongresnim sadržajima

U Makarskoj je otvorena Apfel Arena, investicija vrijedna 100 milijuna kuna, koja objedinjuje sportske, kulturne, zdravstvene i kongresne sadržaje
Apfel Arena, Makarska
Apfel Arena, Makarska
Foto: Matko Begović

Novootvoreni sportsko-kulturni centar Apfel Arena u Makarskoj prostire se na 14 tisuća četvornih metara i kruna je ulaganja u lokalnu zajednicu te više od 100 milijuna kuna vrijedna investicija tvrtke Apfel i obitelji Mije Pašalića. Tvrtka Apfel bavi se distribucijom u ugostiteljstvu i turizmu te je danas jedan od vodećih poslovnih sustava u Dalmaciji i jedan od najuspješnijih distributera u Hrvatskoj. Apfel Arena objedinjuje sportske, kulturne, ali i zdravstvene te kongresne sadržaje po koje Makarani više neće morati putovati izvan Makarske. Na projektu je radilo više od 100 izvođača tijekom dvije godine, a otvaranjem više od 30 novih radnih mjesta, prvi i najveći Centar takve vrste, potiče prosperitet Makarske rivijere i unaprjeđuje gospodarstvo cijele županije.

Apfel Arena, Makarska

Prezentacijska dvorana i kongresni saloni za poslovne skupoveMultifunkcionalna prezentacijska dvorana koja se prostire na 500 m2 i ima 360 sjedećih mjesta, novi je prostor u Makarskoj za održavanje koncerata, kazališnih predstava i kino projekcija, ali i poslovnih okupljanja poput kongresa i seminara. Za sastanke i prezentacije s manje sudionika na raspolaganju su dva dodatna salona, jedan od 200 m2, a drugi od 50 m2, oba opremljena konferencijskim stolom okruženim stolicama te projektorom, platnom, flipchartom i ostalom opremom po potrebi.

Neposredna blizina caffe bara i pizzerie olakšava organizaciju pauza za kavu ili ručka, a prostrano predvorje multimedijalne dvorane može poslužiti kao izložbeni prostor za vrijeme održavanja kongresa.

Apfel Arena, Makarska

Sportski i zdravstveni sadržajiOsim toga, na ukupnoj površini od 4.300 m2 unutarnjeg prostora, u Areni se nalazi i malonogometni teren s umjetnom travom, dvorana s parketnom podlogom, teren za padel, dječja igraonica te suvremeno opremljeni fitness, dvorana za grupne vježbe i saune.

Uz maslinik s mediteranskim vrtom koji se prostire na 2.000 četvornih metara te ima sjenice s roštiljem, u dvorišnom dijelu Apfel Arene nalaze se igralište za balote, teniski teren, igralište za mali nogomet i dječje igralište te 106 parkirnih mjesta.

Osim sportskih i kulturnih sadržaja, Apfel Arena nudi i osnovne te specijalističke zdravstvene usluge. Sve su ordinacije opremljene vrhunskim uređajima, a posebno se ističe jedan od najboljih ultrazvuk aparata u Hrvatskoj. Uz stalne liječnike specijaliste, u ordinacije smještene u Apfel Areni dolazit će i renomirani hrvatski liječnici specijalisti.

Apfel Arena, Makarska

Cjelogodišnji i sezonski programOsim samih prostornih kapaciteta, koji udovoljavaju svim suvremenim normama i zahtjevima, veliki naglasak je i na programima koji će se u centru održavati – cjelogodišnji i sezonski (periodični) program.

Plan cjelogodišnjih aktivnosti obuhvaća organizaciju seminara i kongresa, ugošćavanje predstava i koncerata, široku ponudu osnovnih i specijalističkih zdravstvenih usluga, svakodnevni fitness program, proslave dječjih rođendana, sportsku školu za najmlađe, momčadske sportove na zatvorenim i otvorenim sportskim terenima, organizaciju team buildinga za tvrtke, školu šaha, dječju igraonicu, korištenje sjenica s roštiljem te još mnoge druge sadržaje.

Periodični program podrazumijeva ugošćavanje raznih evenata kao što su Makarski polumaraton, Festival satire, Wine & Food Festival, Dani Slavonije, dječja sportska natjecanja i još mnoštvo drugih događanja koji će pratiti sezonski kalendar.

Objedinjujući sportsku, kulturnu, zdravstvenu i kongresnu ponudu, jedinstveni Centar u Dalmaciji usmjeren je prema poticanju kulturnog i sportskog sadržaja u Makarskom primorju.