×

Dubrovnik ponovno osvojio Meetings Star Award!

Hrvatska turistička zajednica je zajedno s ostalim predstavnicima hrvatske kongresno-incentive industrije predstavila svoju ponudu na kongresnoj burzi Conventa u Ljubljani te MICE forumu MCE Central & Eastern Europe u Dresdenu
Dodjela Meetings Star Award
Dodjela Meetings Star Award
Foto: HTZ

Završilo je još jedno izdanje Convente, a Hrvatska turistička zajednica i ove je godine sudjelovala kao jedan od izlagača. Na burzi je bilo 146 internacionalnih kupaca tzv. buyera i 90 dobavljača koji su predstavljali svoju ponudu s ukupno 300 sudionika te dodatnih 17 hrvatskih tvrtki na strani kupaca i dobavljača.

Osim poslovnih sastanaka, centralni dio događanja bila je dodjela godišnjih nagrada Meetings Star – Zvijezda poslovnih skupova, koje se smatraju Michelinovim zvjezdicama kongresne industrije. Svečana dodjela nagrada održana je u Gallus dvorani Cankarjevog doma u Ljubljani, a u kategoriji „M meetings destinations“ srednjih destinacija koje mogu ugostiti kongrese s do 1.200 sudionika, pobjedu je ponovno odnio Dubrovnik!

Conventa 2023, Dubrovnik nagrada

HTZ nastupa na Conventi od samih njenih početaka, već 15 godina. Od tada do danas, Conventa je prerasla okvir klasičnog poslovnog sajma i postala ključno mjesto okupljanja za organizatore događanja u ovom dijelu Europe.

Kongresno-incentive ponuda Hrvatske predstavljena i na MCE Central & Eastern Europe

Kongresni odjel HTZ-a neposredno je prije Convente, 30. i 31. siječnja, sudjelovao i na unaprijed dogovorenim sastancima u Dresdenu na događanju MCE Central & Eastern Europe u organizaciji Europe Congress, gdje su se također prezentirala incentive putovanja i kongresna ponuda Hrvatske. Uz HTZ sudjelovalo je još 7 hrvatskih tvrtki. Najveći broj partnera s kojima je održan sastanak odnosio se na incentive putovanja korporacija, a bilo je i nekoliko upita organizatora međunarodnih kongresa koji su najviše bili zainteresirani za Zagreb i Dubrovnik.

MCE Central & Eastern Europe

Tijekom radionice destinacije su imale prilike svim sudionicima u par minuta prezentirati svoju destinaciju, pa su svi kupci prisutni na radionici imali priliku saznati nekoliko osnovnih informacija o destinacijama. Na sastancima se potvrdio daljnji interes stranih partnera za hrvatske destinacije koje su najbolje povezane s međunarodnim zračnim lukama te imaju dobru infrastrukturu za održavanje manjih ili srednje velikih poslovnih skupova.