×

Nove marketinške aktivnosti Kongresnog ureda Turističke zajednice grada Zagreba

Kongresni ured Turističke zajednice grada Zagreba u novu kongresnu godinu ušao je s novom internetskom stranicom, aktivnostima na društvenim mrežama i novim kongresnim videom
MeetInZagreb
MeetInZagreb

Krajem vrlo uspješne 2018. kongresne godine u Zagrebu, Kongresni ured Turističke zajednice grada Zagreba pokrenuo je nove marketinške aktivnosti kako bi u skladu sa suvremenim zahtjevima tržišta promovirao Zagreb kao kongresnu destinaciju. Pokrenuta je nova internetska stranica Meet In Zagreb, aktivirane su marketinške aktivnosti na društvenim mrežama te je u javnosti objavljen novi kongresni promotivni video Let’s Meet In Zagreb.

Suvremeni dizajn te relevantan i koristan sadržaj nove internetske straniceNova internetska stranica Kongresnog ureda Turističke zajednice grada Zagreba napravljena je u modernom responsive dizajnu koji se dimenzijama prilagođava svakom ekranu na kojem se otvori. Naslovnicu krasi uvodni video panoramskog pogleda na centar Zagreba, a u izborniku se mogu pronaći sve informacije koje međunarodnim i domaćim organizatorima događanja mogu zatrebati. Osim uvodnih objašnjenja u kategoriji Meeting and Incentive destination u kojoj se može vidjeti što sve Zagreb kao kongresna destinacija pruža, na internetskoj stranici može se pronaći i pregled aktualnih događanja koja se održavaju u Zagrebu te servisne informacije poput popisa svih kongresnih kapaciteta ili stručnih PCO i DMC agencija, kao i kongresnih servisa. U kategoriji B2B organizatori poslovnih događanja i kongresa mogu između ostalog, prijaviti svoje događanje Kongresnom uredu.

Velika novost na internetskoj stranici MeetInZagreb jest kategorija Novosti u kojoj se na tjednoj bazi objavljuju vijesti iz zagrebačke kongresne industrije. Ovdje se mogu pronaći zanimljve informacije o novitetima u kongresnoj infrastrukturi Zagreba, o pojedinim kongresnim hotelima ili objektima, međunarodnim skupovima i konferencijama koje se održavaju, pročitati zanimljivi intervjui s organizatorima nekih od najznačajnijih skupova te saznati sve o najnovijim trendovima kongresne industrije, kao i pronaći savjete oko organizacije skupa ili incentiva u Zagrebu.

Kako bi u svojim marketinškim aktivnostima bio u skladu sa suvremenim trendovima, Kongresni ured Turističke zajednice grada Zagreba svoju komunikaciju je proširio i na društvene mreže Facebook i LinkedIn. Tim putem najaktualnije novosti zagrebačke kongresne scene dostupne su još široj publici.

Novi promotivni kongresni video „Let's Meet In Zagreb“Novi promotivni video kojim se prezentira kongresna ponuda Zagreba nešto je drugačiji i moderniji od onih na koje smo navikli. Kako ističu u Turističkoj zajednici grada Zagreba, ovaj video proizašao je kao rezultat potrebe za promjenama u dinamici obraćanja ciljanoj publici pa stoga novi video odgovara modernim, suvremenim zahtjevima video produkcije. Idejna zamisao je bila da se kroz virtualni razgovor dvoje poslovnih ljudi prikaže zagrebačka kongresna i incentive ponuda, a osim predstavljanja atrakcija, kongresnih lokacija i objekata, pružiti i ostale važne informacije gledatelju. Nakon idejne razrade u proljeće 2018. godine, snimanje je započelo u listopadu, a na YouTube kanalu Turističke zajednice grada Zagreba je objavljen u prosincu.