×

Pozitivna najava turističke sezone na Lošinju

Financijsko izvješće prvog kvartala pokazuje kako su prihodi narasli 22%, u usporedbi s prošlom godinom, dok je broj ostvarenih noćenja rastao za 15%. Rezervacije za ljetnu sezonu bolje su za 15%.
Pozitivna najava turističke sezone na Lošinju

Službeno financijsko izvješće poslovanja hotela iz grupacije Lošinj Hotels & Villaspokazuje kako su prihodi prvog kvartala narasli za 22% u usporedbi s istim periodom prošle godine. U najavi je i 15% bolja popunjenost kapaciteta za predstojeću sezonu, ljetne mjesece - srpanj i kolovoz, čime će se nastaviti pozitivan trend rasta poslovanja LH&V-a.

Tijekom prvog kvartala ostvareno je 15% više noćenja nego u istom periodu lani. Preko 41,000 noćenja, ostvarili su Slovenci, Nijemci, Austrijanci i domaći gosti. Osim ulaganjem u promidžbene aktivnosti na domaćem i stranim tržištima, LH&V je uz suradnju s Gradom Mali Lošinj i Turističkom zajednicom Malog Lošinja, osigurao besplatan vikend povratni prijevoz od Zagreba do Lošinja kako bi podsjetio da je Lošinj idealno odredište za odmor tijekom cijele godine. Povećanje posjećenosti i ostvarenih noćenja opravdalo je ovu investiciju.

Ulaskom u drugi kvartal, poduzete su dodatne promo aktivnosti. Suradnja s Kolektivom.hr osigurala je prihod od preko 750,000 kuna od prodanih kupona, a rezervacije za hotele Aurora i Vespera stizale su sa svih tržišta u regiji. Predviđa se da će i drugi kvartal, povrh odličnih rezultata suradnje s Kolektivom.hr, bilježiti i bolje rezultate na prihodovnoj strani zahvaljujući povećanju broja posjeta te ostvarenih noćenja u hotelima zone Sunčana uvala.

Oporavak od recesije koji se bilježi na srednjoeuropskim tržištima vidljiv je i na trenutnim rezervacijama smještaja za glavnu, ljetnu sezonu. Trenutne brojke pokazuje 15% rast u usporedbi s prošlom godinom, a ključni gosti dolaze iz Austrije, Njemačke, Italije, Slovenije i Rusije. Naravno, i domaći su gosti prepoznali kvalitetan omjer LH&V cijena i ponude te je vidljiv porast posjećenosti hrvatskih gostiju.

Kako bi se kvalitetno pripremili i uhodali za predstojeću sezonu, LH&V je početkom travnja počeo s ciklusom zapošljavanja sezonskih radnika. U planu je zaposliti 380 sezonaca, studenata i učenika koji će ovoga ljeta omogućiti ugodan i bezbrižan odmor stranim gostima te time doprinijeti razvoju lošinjskog, ali jedanko tako i hrvatskog turizma.