×

UHPA i adriatica.net Grupa: Prodaja blagdanskih putovanja kao lani

Prodaja božićnih i novogodišnjih aranžmana ove je godine u Hrvatskoj na prošlogodišnjoj razini, dok se za skijanje bilježi 15 postotni rast prodaje, doznaje se iz Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) te adriatica.net Grupe.
UHPA i adriatica.net Grupa: Prodaja blagdanskih putovanja kao lani

Domaće agencije koje u svojoj ponudi imaju božićne i novogodišnje aranžmane zabilježile su da hrvatski građani više kupuju aranžmane za Novu godinu nego za Božić, koji će tradicionalno više provoditi sa svojim obiteljima, rodbinom i/ili prijateljima.

Ipak, iz UHPA-e napominju da ima onih koji za taj blagdan žele i u inozemstvo, pri čemu agencije bilježe najveće zanimanje za Pariz i London.

Za Novu godinu situacija je za agencije nešto povoljnija, a najviše se, također tradicionalno, u Hrvatskoj traže aranžmani u Opatiji, Splitu i Dubrovniku, te nešto jače nego lani u Osijeku i Baranji te na Malom Lošinju.

I za europske destinacije ima dosta zanimanja, a najviše ih Novu godinu planira dočekati pritom u Londonu, Parizu, Beču, Pragu i Budimpešti.

Dobro je ove godine išla i ponuda dočeka Nove godine na Siciliji i u Maroku kao i krstarenja do Maroka, a ima i onih koji se odlučuju za daleke destinacije.

U vezi božićnih i novogodišnjih putovanja i iz UHPA-e i iz adriatica.net Grupe ističu da su cijene aranžmana ostale na razini prošlogodišnjih, ali da se i uz navedeno najviše traže hoteli s wellnessom i dodatnim sadržajima, pa u tom smislu dobro idu i hrvatske i slovenske terme.

S obzirom da je zimsko-skijaška sezona za mnoge putničke agencije već počela iz UHPA-e napominju da su njihove članice do sada već zabilježile rast prodaje ski aranžmana za 15 posto u odnosu na prošlu sezonu, a i dalje su najpopularnija skijališta u Austriji, Sloveniji i Italiji.

Hrvatski će građani najviše ići na skijanje u terminu zimskih/školskih praznika, jer oni ove školske godine traju dulje i ulaze u jeftiniji termin od 7. do 14. siječnja. Tada su i cijene povoljnije, a u odnosu na prošlu godinu i 5 do 10 posto niže, što donekle objašnjava porast prodaje, napominju iz UHPA-e i adriatica.net Grupe.

Ističu da ove godine iznenađuje i porast prodaje ski aranžmana za Bosnu i Hercegovinu, dok se za Francusku prodaju na razini prošle godine.