×

10 eksluzivnih kongresnih hotela na Jadranu

U posljednjih nekoliko godina na hrvatskoj se je obali Dubrovnik profilirao kao top kongresna destinacija s najboljim sadržajima.
10 eksluzivnih kongresnih hotela na Jadranu

Duga povijest turističke konkurencije Dubrovnika i Venecije stavljena je na čekanje neko vrijeme, zbog događanja na Balkanu. U posljednjih pet godina došlo je do velikog razvoja niza novih luksuznih hotela sa sjedištem u Dubrovniku i njegovoj okolici. Stručni slovenski časopis i portal Kongres odabrao je deset najboljih od Slovenije do Crne Gore, a svoju selekciju temeljio je na usporedbi različitih kriterija s naglaskom na procjenu kongresnih kapaciteta.

1. HOTEL FALKENSTEINER IADERA, Zadar
Hotel kombinira vrhunsku arhitekturu, izvrsno uređen wellness sadržaj, stručno osoblje i vrhunske kongresne kapacitete, sve to upakirano je u kvalitetan proizvod – pogodan za kongresne grupe do 200 sudionika.

2. HOTEL LAV MERIDIEN, Split
Koncept hotela s marinom. Usluge i osoblje su među najkvalitetnijim na Jadranu, unatoč oštroj konkurenciji. To ne čudi s obzirom da je hotel dobio već osam "World Travel Awards" nagrada, koje se smatraju svojevrsnim Oscarom u turizmu. Kongresni kapaciteti su jedni od najećih među jadranskim luksuznim resortima, budući da objekt može ugostiti do 850 sudionika.

3. HOTEL KEMPINSKI PORTOROŽ, Portorož
Jedan od najpoznatijih hotela u Sloveniji i jedan od prvih na Jadranu. Uz bogatu baštinu nastoji pružiti najprestižniji prostor za održavanje kongresa i sastanaka, kao i za elitna događanja do 225 sudionika.

4. HOTEL DUBROVNIK PALACE, Dubrovnik
Hotel Dubrovnik Palace proglašen je najboljim hotelskim resortom u Europi ove godine, prije tog priznanja dobio je i niz prestižnih nagrada za svoje spa sadržaje. Kongresni centar može primiti do 750 sudionika.

5. HOTEL LONE, Rovinj
Prva hrvatska članica grupe dizajnerskih hotela, nalazi se u prekrasnom okruženju mediteranskog parka Zlatni rt te je definiran svojim izvanrednim arhitektonskim izgledom. Uz susjedni boutique hotel Monte Mulini i korištenjem drugih objekata može ugostiti događanja do 750 sudionika.

6. HOTEL IMPERIAL HILTON, Dubrovnik
Hilton je prisutan u Hrvatskoj od 2005. te je ubrzo nakon otvaranja postao jedan od hrvatskih najluksuznijih hotela. Hilton ima izvstan položaj, u blizini gradskih vrata Pila s pogledom na stari grad. Razlikuje se od konkurencije kroz svoju izvrsnu uslugu i osoblje. Kongresni sadržaji mogu ugostiti do 259 sudionika.

7. HOTEL SPLENDID, Budva
Zvijezda crnogorskih hotela definirana je luksuznim namještajem, hotelskim glamurom, odličnim spa sadržajem te spetakularnom kongresnom dvoranom. Hotel je središte društvenog života u Crnoj Gori. Najveća kongresna dvorana može primiti do 780 sudionika.

8. HOTEL KEMPINSKI ADRIATIC, Savudrija
Prvi je luksuzni hotel na Jadranu koji uključuje golf. Za moderno i bogato opremljeni hotel brine se i upravlja Kempinski lanac hotela. Manji kongresni centar ima mjesta do 230 sudionika.

9. HOTEL EXCELSIOR, Dubrovnik
Simbol je luksuznog turizma od 1975. Predvorje hotela svjedok je kraljevske obitelji, kao i hollywoodskih zvijezda. To je hotel s reputacijom, izvrsnim osobljem i vjerovatno jednim od najboljih pogleda na Dubrovačke zidine. Najveća kongresna dvorana može primiti do 450 sudionika.

10. RADISSON BLU DUBROVNIK, Dubrovnik
Vrhunski resort, 10 km od centra Dubrovnika iznenađuje sa svojim nevjerovatno funkcionalnim kongresnim centrom koji može ugostiti do 900 sudionika. Ponuda je zaokružena spa i rekreacijskim sadržajem, idealan za poticajne programe.

IZVAN KONKURENCIJE

AMAN SVETI STEFAN
Ove godine grad-hotel na otoku Sveti Stefan konačno je ugostio svoje goste, nakon dulje obnove. To je najprestižniji turistički kompleks na Jadranu prikladan za sastanke na najvišoj razini. Sljedećih 30 godina kompleksom će upravljati singapurski lanac hotela Aman Resorts.