×

Bajs: Turističke mjere za 2010. krajem tjedna

Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavit će krajem ovog tjedna turističke mjere za 2010.
Damir Bajs najavio je nove turističke mjere za 2010
Damir Bajs najavio je nove turističke mjere za 2010

Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavit će krajem ovog tjedna turističke mjere za 2010. usuglašene sa sektorom, među kojima će biti i mjere o oglašavanju te za potpore programa autobusera i avioprijevoznika u pred i posezoni, agencija za maturalna putovanja, najavio je danas ministar turizma Damir Bajs prilikom potpisivanja ugovora o sufinanciranju turističkih projekata u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji.

Turističke mjere za 2010. bit će objavljene u petak na sjednici Turističkog vijeća HTZ-a, najavio je Bajs koji smatra i da je to pravo vrijeme za objavu mjera te da Hrvatska to čini, koliko zna, prva među konkurentskim zemljama. S obzirom da se i od 2010. očekuje da će biti teška godina za turizam, ministar smatra da je mjere potrebno objaviti što prije kako bi se Hrvatska dobro pripremila te zadržala svoju turističku konkurentnost.

Okupljenim dobitnicima bespovratnih potpora Ministarstva turizma za različite turističke i druge projekte u funkciji razvoja turizma u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, poručio je da je hrvatski strateški interes da se turizam razvija u svim krajevima zemlje i tijekom cijele godine. Upravo tome teže i programi potpora Ministarstva u zadnje dvije godine, pri čemu, kazao je, veseli sve veći broj prijavljenih projekata za te potpore kao i porast zanimanja za rad u turizmu.

Ipak, potencijali unutrašnjosti zemlje ni izdaleka još nisu dovoljno iskorišteni za turizam, što najbolje pokazuje primjerice podatak o tek 800 turističkih kreveta u seoskim domaćinstvima te je stoga za veći razvoj, osim Ministarstva, neophodna i potpora lokalne zajednice, naglasio je Bajs.