×

Dodijeljene godišnje turističke nagrade "Anton Štifanić"

Nagradu za pojedinca dobila je Katarina Hauptfeld te Ustanove Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i Muzej krapinskih neandertalaca.

Na svečanoj sjednice Hrvatske turističke zajednice, u petak 15.07. dodijeljene su godišnje nagrade Anton Štifanić. Kako je i prilikom dodjele naglašeno, te su nagrade priznanje ljudima, skupinama, tvrtkama i ustanovama kojima turizam nije samo posao i izvor egzistencije, već puno više od toga - profesionalni izazov i životno opredjeljenje. 
Godišnju nagradu tako može dobiti najviše troje pojedinaca i jedna ustanova koja djeluje u turizmu, dok nagradu za životno djelo dobiva istaknuti pojedinac koji je kroz svoj radni vijek dao doprinos razvoju turizma.

Uručujući nagrade ministar turizma i predsjednik HTZ-a Damir Bajs zahvalio se svima nagrađenima na predanom radu svih godina.

Nagradu za životno djelo, ove je godine dobila Maja Stanić, dugogodišnja direktorica Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA). Prilikom preuzimanja nagrade Maja Stanić je zahvalila na nagradi koju smatra da je i zaslužila. Istaknula je i kako očekuje da Hrvatska konačno dobije strategiju razvoja turizma, da zakoni pomažu a ne odmažu razvoju turizma, kao i da se neto razlika u cijeni agencija i svi segmenti turizma počnu oporezivati na način usporediv s onim u nama konkurentskim zemljama.

Gđa. Stanić je inače nagradu dobila za doprinos razvoju hrvatskog i svjetskog turizma, posebno u domeni putničkih agencija, ali i za razvoj kongresne djelatnosti, povezivanju kulture i turizma te za turističku promociju.

Katarina Hauptfeld, vlasnica i direktorica opatijske agencije Katarina Line, nagradu "Anton Štifanić" dobila je za dugogodišnje zalaganje, upornost i vizionarstvo, posebno u segmentu organizacije krstarenja jedrenjacima po Jadranu, što i danas većinom radi. Zahvaljujući se na nagradi kazala je da ona pripada i njezinim partnerima-brodarima bez čije pomoći njen rad i rad njene agencije ne bi bio tako uspješan.

Nagradu Fakulteta za mangement u turizmu i ugostiteljstvu u ime dekana je primio prodekan za poslovne odnose Vlado Galičić, istaknuvši važnost te ustanove jer se oko jedne četvrtine njihovih završenih studenata nalazi na vodećim pozicijama u hrvatskom turizmu.

Druga ustanova dobitnik nagrade je Muzej krapinskih neandertalaca, nagradu je primila Goranka Horjan, ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja, u sklopu kojih djeluje i Muzej krapinskih neandertalaca.