×

Hrvatska u središtu interesa britanskih medija i turoperatora

Prema informacijama Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu, britanski mediji svakodnevno donose niz vijesti i članaka o turističkim odredištima u Hrvatskoj.
Hrvatska u središtu interesa britanskih medija i turoperatora

Naime, Hrvatska je među europskim odredištima najvećeg britanskog turoperatora, Thomson UK, najpopularnije odredište. Thomson je upravo objavio listu najpopularnijih odredišta za 2012. godinu te je među europskim, potražnja za Hrvatskom porasla za 55 posto u odnosu na prošlu godinu. Hrvatska je inače bila jedino njihovo odredište za koje u ovoj godini nije smanjen kapacitet, naprotiv isti je povećan. Nadalje, „Sunday Times“ u svom nedjeljnom prilogu Travel već dva vikenda za redom, uvrštava pojedina hrvatska odredišta u TOP liste odredišta koje preporučuju. U članku Classic Med – najprivlačnija odredišta Mediterana preporuča se otok Rab, dok se na popisu 40 najljepših vila Mediterana našla jedna vila s otoka Brača.

Uoči Valentinova, čitatelji Guardiana prošli su vikend preporučili najromantičnija odredišta te se prema prijedlogu i preporuci jedne čitateljice na listi našao i Poreč odnosno otok Sv. Nikole. National Geographic Traveller je u izdanju za ožujak na listu 45 najboljih europskih „city break“ odredišta uvrstio Dubrovnik. „Four seasons in Croatia“ naslov je velike reportaže u specijaliziranom kongresnom časopisu „Conference & Incentive Travel“, koji je kroz četiri godišnja doba preporučio četiri hrvatska mjesta za održavanje kongresa i sastanaka.