×

Otkazana suradnja Pavi Župan Rusković

Gradonačelnik Andro Vlahušić predložio Turističkoj zajednici Grada Dubrovnika otkaz ugovora o suradnji s Pavom Župan Rusković
Pave Župan Rusković, Foto: Željko Tutnjević
Pave Župan Rusković, Foto: Željko Tutnjević

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić primio je danas Pavu Župan Rusković te je izvijestio da je Turističkoj zajednici Grada Dubrovnika predložio da se njen angažman u Destinacijskom managementu, koji ugovorom traje do 31. prosinca 2011. godine više ne produžava.

Očito je da se gradonačelniku nije svidjelo što je Župan Rusković mlade Australce i Novozelanđane nazvala pijančinama i nesmotreno izjavila da 'nisu trebali ni dolaziti', pa je istaknuo da je 'Dubrovnik otvoren i slobodan grad u kojem su svi dobrodošli, a zajednički cilj svih uključenih u dubrovački turizam treba biti postizanje kvalitete ponude i jamstva sigurnosti i ugodnog boravka posjetiteljima bez obzira na njihovo porijeklo ili dob.'

Osobni stavovi Pave Župan Rusković koje je iznijela predstavljajući rad Destinacijskog managementa, a koji su uključivali proglašavanje određenih skupina turista nepoželjnima su ocijenjeni neprimjerenima, a daljnja suradnja neproduktivnom pa se nakon konzumiranja postojećeg ugovora do kraja neće se produžiti.

Tijekom prezentacije projekta Groblja Dubac u Župi gradonačelnik je u pauzi kratko dao izjavu za medije u kojoj je rekao da su izjave Pave Župan Rusković bile neprimjerene i da joj se zahvalio na suradnji, te se ispričao svima koje su njezine izjave mogle povrijediti.