×

Pojačan interes za Hrvatsku sa skandinavskog tržišta

Švedski dnevni list Expressen, na svom je interntet portalu, ovih dana objavio članak pod naslovom ”City-weekend na hrvatskoj rivijeri” podnaslova ”Split može biti proljetno hit odredište”.
Pojačan interes za Hrvatsku sa skandinavskog tržišta

Švedski dnevni list Expressen, na svom je interntet portalu (www.expressen.se), ovih dana objavio članak pod naslovom ”City-weekend na hrvatskoj rivijeri” podnaslova ”Split može biti proljetno hit odredište”. Autorica članka je Stine Berg, novinarka najposjećenijeg internet portala o putovanjima www.reseguide.se, čije preporuke prenose sve veće tiskovine u Švedskoj.

Nadalje, od proljeća 2012. godine švedska agencija Airtours, specijalizirana za prodaju vikend odredišta, u ponudu putovanja u europske metropole uvrstila je Split i Dubrovnik te za oba programa vlada interes.

Osim toga, aviokompanija SAS potvrdila je da povećava kapacitete iz Stockholma za Split sa dvostruko više polazaka u odnosu na 2011. godinu. Također, SAS počinje letjeti za Dubrovnik već 29. ožujka 2012. godine, ranije nego što je planirano. Iz Norveške, isti avio prijevoznik planira direktne letove za Split iz Osla, Stavangera i Bergena te za Dubrovnik iz Osla. Izravni letovi za Split iz danskog Copenhagena kreću 31. ožujka a za Dubrovnik 4. srpnja 2012. godine, potvrđuju iz SAS-a.