×

PoslovniTurizam među dobitnicima nagrade CBTour 2011

U prostorijama HGK dodijeljene su ovogodišnje nagrade CBTour za inovacije u poslovnom turizmu. Među nagrađenima našao se i naš projekt PoslovniTurizam/CroatiaMeetings - informacijski one-stop-shop hrvatskog poslovnog i kongresnog turizma.
Daniela Kos (desno) - Centar za poslovni turizam
Daniela Kos (desno) - Centar za poslovni turizam

Projekt tvrtke Belje "U srcu Kneževnih vinograda" dobitnik je ovogodišnje nagrade Društva inovatora Sigma CBTour, kao najbolji ukupni program hrvatskog poslovnog turizma, dok je tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska za projekt "Lijepa naša Sava" dobila posebnu nagradu za istaknut nacionalni doprinos povezivanju kultura kroz turizam u povodu ovogodišnje teme Svjetskog dana turizma, "Turizam-povezivanje kulture".

Dodjelom nagrada, drugu godinu zaredom, Društvo inovatora Sigma i HGK-Europska poduzetnička mreža Hrvatske obilježili su i današnji Svjetski dan turizma.

Istaknuvši kako su u Hrvatskoj postignute važne promjene u smislu isticanja inventivnog stvaralaštva u svim gospodarskim aktivnostima, a posebno u turizmu, predsjednik Društva inovatora Sigma i voditelj projekta CBTour Tomislav Marjanović kazao je da su nagrade CBTour pokazatelj inovacijskih ostvarenja u turizmu te ujedno i dokaz izvrsnosti pružatelja usluga, proizvoda i tehnologija.

Nagrade su se i ove godine dodijelile na temelju natječaja, na koji je stiglo 64 prijave ili dvostruko više nego lani, a 37 ih je bilo nominirano za nagrade u osnovnih devet kategorija, te još dvije posebne (studentska i fotografska).

Osim Belja i Coca-Cola HBC Hrvatska, nagrade CBTour dobili su još:
• tvrtka Hrvatski interijeri za projekt "Dizajnom do identiteta – Hrvatska hotelska soba"
• turistički obrt Kastavea za projekt "Najdi zlatnega petešića"
• tvrtka Majstor kuhar za projekt "Putovanje gosta kroz specifične okuse hrvatske kuhinje"
• tvrtka Rijeka Sport za projekt "Integrirane marketinško-komunikacijske i programske strategije Astronomskog centra Rijeka"
• tvrtka Habitat za projekt "Prvi Design Botique hotel u Zagrebu"
• tvrtka Hippy za projekt "Držač za vrećice kao brand kongresne industrije"
• tvrtka Applicon za projekt "Interaktivni sustav PandoPad u poslovnom turizmu"

Najboljim menadžerom hrvatskog poslovnog turizma proglašen Centar za poslovni turizam za projekt "Croatia Meetings - informacijski one-stop-shop hrvatskog poslovnog i kongresnog turizma". Nagradu je primila voditeljica projekta Daniela Kos.

U studentskoj kategoriji nagrada za najbolji poslovni plan hrvatskog poslovnog turizma pripala je Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli za projekt "Pula Boat Fair", a za najbolji marketinški program Sveučilištu u Rijeci za projekt "Hrvatska na dlanu".