×

Produžen rok za prijavu programa za novac iz Akcijskog plana

Akcijski plan za poboljšanje rezultata naredne turističke sezone među ostalim uključuje i programe kojima Ministarstvo organizira oglašavanje kroz javno-privatno partnerstvo.
Produžen rok za prijavu programa za novac iz Akcijskog plana

Dio tržišnih mjera dao je dobre rezultate, koji bi trebali dovesti ili zadržati 50 tisuća turista, a za dva programa namjenjena putovanjima hrvatskih umirovljenika i ponudi novih proizvoda destincija rok za dostavu ponuda za oglašavanje produžen je do 28. veljače. Tako za oglašavanje putovanja umirovljenika, putničke agencije mogu dobiti potporu od 200 kuna po putniku, dok za oglašavanje Hrvatske turističke zajednice u promotivnim kampanjama odnosno prodajnim kanalima, nositelji novog proizvoda mogu dobiti sredstva za 75 posto ukupnog iznosa medijske promocije, plakatiranja, brošura i drugog tiskanog materijala, oglašavanja na web stranicama i posebnih prezentacija. - Vjerujemo kako ćemo na taj način, a temeljem spomenutog javno-privatnog partnerstva, omogućiti hrvatskim odredištima da lakše privuku domaćeg gosta, što je ujedno i okosnica Akcijskog plana hrvatskog turizma za 2011. godinu.

Cilj je, naime, potaknuti domaća odredišta na osmišljavanje posebnih programa za domaće goste, po uzoru na aktivnosti koje provode konkurentske turističke zemlje - poručuju iz Ministarstva. Temeljem pristiglih zahtjeva za oglašavanje kroz javno-privatno partnerstvo, Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica zadovoljni su dosadašnjim odazivom privatnih partnera na akcije. Tako je za oglašavanje programa Upoznaj Hrvatsku dosad pristiglo 96 zahtjeva, čime se planira u Hrvatsku dovesti oko 35 tisuća turista. Riječ je o mjeri koja se oslanja na program razvoja ponude u kontinentalnom dijelu te u turistički slabije razvijenim područjima Hrvatske, a koji Ministarstvo već provodi u suradnji s putničkim agencijama. Za drugi program, Doživi Hrvatsku usmjeren na organizaciju maturalnih putovanja u Hrvatskoj, dosad je pristiglo 35 zahtjeva putničkih agencija koje kroz navedeni program planiraju putovanja za oko 14,9 tisuća učenika, čime je obuhvaćeno više od trećine ukupnog broja hrvatskih srednjoškolaca koji će ove godine otputovati na maturalno putovanje.