×

Uniline i DAG potpisali ugovor o suradnji s ciljem razvoja turizma kontinentalne Hrvatske

Jedna od vodećih turističkih agencija u regiji Uniline, danas je potpisala ugovor o suradnji s DAG-om, akcijskom grupom koja ima za cilj razvoj turizma na turistički manje razvijenim područjima diljem kontinentalne Hrvatske.
Foto: Boris Žgomba, Ivo Bašić i Željko Sabo / MINT
Foto: Boris Žgomba, Ivo Bašić i Željko Sabo / MINT

Potpisivanju su nazočili, savjetnik ministra turizma Ivo Bašić te gradonačelnici Vukovara i Lepoglave, Željko Sabo i Marijan Škvarić, koji su pozdravili inicijativu i istaknuli velika očekivanja od suradnje s ciljem znatnog utjecaja na razvoj kontinentalnog turizma.

DAG, ili destinacijska akcijska grupa, okuplja brojne turističke agencije za destinacijski menadžment diljem kontinentalne Hrvatske, a svaka od njih specijalizirana je za svoje područje i maksimalno kvalitetno koristi lokalne turističke resurse, posjeduje stručno osoblje, te osmišljava i realizira turističke programe u svojoj turističkoj destinaciji.

Ovim ugovorom DAG u Unilineu dobiva jakog partnera s međunarodno razgranatom mrežom, te svim potrebnim logističkim resursima neophodnim za razvoj i unapređenje regionalnog turizma, produljenje sezone, razvoj i prodaju pojedinih turističkih destinacija, te razvoj kanala prodaje i kreiranje tržišno konkurentnih cijena, kao i osiguravanje visoke kvalitete usluge u zajedničkom djelovanju s ciljem promocije destinacije. Nadalje, ova će suradnja osigurati nužno umrežavanje touroperatora na kontinentu i pospješiti komunikaciju diljem kontinentalnog turističkog tržišta.

Predsjednik Uprave Unilinea, Boris Žgomba, naglasio je kako će ova suradnja osnažiti razvoj regionalnog turizma kroz udruženo i ekonomski uspješno djelovanje diljem turistički manje razvijenih područja Hrvatske, čime će se dati dodatna vrijednost kontinentalnom turizmu i posljedično stvoriti uvjete za otvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje kvalitete života na tim područjima.

Predstavnik DAG-a i direktor agencije Danubiumtours iz Vukovara, Zoran Šesto istaknuo je važnost ove suradnje i izlaska na tržište kroz zajedničku promociju, što je logičan slijed razvoja na relaciji destinacijska agencija – touroperator.

Turistička kompanija Uniline ove je godine ostvarila rast prihoda od čak 25 posto u odnosu na prošlu godinu, kroz ostvareni ukupni promet od 236 milijuna kuna. Tvrtka trenutno ima gotovo 200 zaposlenika, što je za 30% više nego lani. Poslovanje se bazira na deset poslovnica diljem Republike Hrvatske i na online prodaji. Uniline je od prošle godine nositelj franšize Europcara, vodeće rent-a-car kompanije u Europi.