×

Zagreb Wine Gourmet Festival

Zagreb Wine Gourmet Festival, četvrti po redu, 25. i 26. veljače 2011. godine u prestižnom prostoru Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu
Zagreb Wine Gourmet Festival

Riječ je, naime, o najprestižnijoj vinskoj manifestaciji na našim prostorima u trajanju od dva dana, a koju u svojim preporukama navodi i britanski Decanter, vodeći svjetski magazin za vina.

- Izložba će obuhvaćati gotovo 500 vrhunskih vina iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije, BiH, Francuske, Španjolske i Južne Afrike. Svi koji nešto znače na vinskoj sceni bit će na festivalu. Osim vina, posjetitelji će moći uživati u delicijama koje će pripremati najboljih 14 chefova iz Hrvatske, Švedske, Brazila, Italije, Francuske, Slovenije i Austrije. Oni će predstaviti svijet svojih nacionalnih gastronomija. Vina i hranu će moći degustirati svi, ali ih neće moći kupovati jer je festival samo izložbenog karaktera. Imat ćemo i radionice, te ‘cooking showove' - kaže Irina Ban iz odnosa s javnošću festivala.

Među ovogodišnjim posebnim gostima Zagreb Wine Gourmet Festivala su Nicolas Joly, poznati francuski vinar, Sarah Kemp, urednica izdanja britanskog Decantera i Christelle Guibert, direktorica degustacija Decantera, Gabriella i Ryan Opaz, osnivači Catavina, Peter Moser, urednik Falstaffa, Joseph Schuller, predsjednik instituta Master of Wine, Cliff Rames, osnivač bloga Wines of Croatia, te vodeći trgovci hrvatskim vinima u SAD- u - Daniel Pedisich, Franck Dietrich, Stetson Robbins i Jay Wisniewski.

Festival će otvoriti svečana večera u hotelu Westin 24. veljače, na kojoj će kuhati šest renomiranih chefova, a sastojat će se od šest slijedova i šest vrsta vina. Inače, Zagreb Wine Gourmet Festival 2011 namijenjen je F&B manadžerima, proizvođačima vina, trgovcima vinima i distributerima, novinarima i svima koji su zainteresirani za hrvatska i međunarodna vina te vrhunsku gastronomiju.

Ulaznice se prodaju na ulazu u MSU, po cijeni od 150 kuna (uključene degustacije i sudjelovanja u radionicama i cooking showovima), a za one koji žele posjetiti festival oba dana cijena je 120 kuna. Radno vrijeme Zagreb Wine Gourmet Festivala je od 10.30 do 19 sati.