×

Zračna luka Zadar dogovorila devet zrakoplovnih veza sa Scandjetom

Nakon najava da se 2012. godine u zadarskoj Zračnoj luci očekuje novi rekordan promet od 350.000 putnika, sa švedskim touroperaterom Skandjetom dogovoreno je 128 letova na osam zrakoplovnih veza iz Švedske te iz poljskoga grada Poznana.
Zračna luka Zadar dogovorila devet zrakoplovnih veza sa Scandjetom

Čarteri sa sedmodnevnim boravcima već su oglašeni na internetskim stranicama Skandjeta, a prvi kreće 12. svibnja. Na 128 letova iz švedskih gradova Stockholma, Goeteborga, Lulea, Sundsvalla, Umea, Orebra, Angelholma i Kalmara te poljskoga grada Poznana očekuje se oko 18 tisuća putnika.

Ukupni kapacitet njihovih zrakoplova Airbusa 320 na 128 letova je 25.000 putnika. Ipak, ne možemo očekivati 100 posto popunjenost, ali zato možemo očekivati oko 18.000 putnika, istaknula je direktorica zadarske Zračne luke Katica Pupić-Bakrač. Riječ je o znatnom udjelu od pet posto ukupnog prometa zadarske Zračne luke, a s obzirom na to da je dosadašnji promet čarterima jedva tri posto, taj je posao još važniji. Iz Skandjeta najavljuju i otvaranje poslovnice u zadarskoj Zračnoj luci te širenje prometa čak i zimi.

Skandjet očekuje i rast prometa, čak i zimi, iako im je za ovu godinu prioritet predsezona i posezona. Letovi traju od 12. svibnja od 15. listopada, s tim da će biti nešto smanjeni tijekom srpnja i kolovoza jer Šveđani tada većinom ostaju kod kuće i vole boraviti na domaćim odredištima, rekla je Katica Pupić-Bakrač. Dolazak tisuća Šveđana još je važniji jer Skandjet, kao turistička agencija, za svakog putnika ugovara i smještaj pa će profitirati i hotelijeri, iznajmljivači i ugostitelji. (Hina/HT)