×

Konferencija ETC-a u Zagrebu okupila marketinške i turističke stručnjake

8. godišnja konferencija radnih skupina Europske putničke komisije s područja marketinga i istraživanja tržišta, održava se u Zagrebu od 15. do 17. veljače
Konferencija ETC-a u Zagrebu
Konferencija ETC-a u Zagrebu
Foto: HTZ

Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica grada Zagreba domaćini su 8. godišnje konferencije Market Intelligence Group (MIG) i Marketing Group (MKG), radnih skupina Europske putničke komisije (ETC), koja se u glavnom gradu Hrvatske održava od 15. do 17. veljače. U Zagrebu boravi oko 60 marketinških stručnjaka i profesionalaca u području istraživanja tržišta, koje je prigodnim govorom pozdravio i Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, ujedno i potpredsjednik ETC-a.

Staničić je izrazio dobrodošlicu svim okupljenim stručnjacima, a pritom je i naglasio uspjehe hrvatskog turizma tijekom posljednjih vrlo izazovnih godina. „Nakon brojnih odricanja, izazova, neizvjesnosti i oporavka koje je turistički sektor doživio posljednjih godina, veliko nam je zadovoljstvo što vas imamo priliku ugostiti u ovako vrlo inspirativnom radnom okruženju. Hrvatska je prošle godine imala uspješnu turističku sezonu, dosegnuli smo zavidnu razinu popularnosti, a ove godine želimo postati još bolji u predstavljanju naših prekrasnih destinacija i našeg nadaleko poznatog gostoprimstva“, poručio je Kristjan Staničić.

Konferencija ETC-a u Zagrebu

Dvodnevni program uključuje paralelna prijepodnevna događanja namijenjena članovima marketinške grupe, kao i članovima radne skupine iz polja istraživanja tržišta, dok su događanja u popodnevnim terminima rezervirana za radionice i predstavljanje najboljih primjera iz prakse.

Dodajmo kako na sastancima radnih skupina sudjeluju i predstavnici Svjetske turističke organizacije (UNWTO), Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC), Europskog turističkog udruženja (ETOA), kao i predstavnici turističkih organizacija i udruženja iz zemalja kao što su Portugal, Italija, Slovačka, Irska, Švicarska i dr.