×

Objavljeni javni pozivi za udruženo oglašavanje i strateške promotivne kampanje u 2020.

HTZ objavila javni poziv za udruženo oglašavanje i za iskazivanje interesa za provedbu strateških promotivnih kampanja u 2020., a rok za prijavu je 27. rujna.
HTZ
HTZ

Hrvatska turistička zajednica objavila je Javni poziv za udruženo oglašavanje u promotivnim kampanjama javnog i privatnog sektora koji obuhvaća opću destinacijsku promociju, promociju smještajne i ostalih oblika turističke ponude destinacije te Poziv za iskazivanje interesa za provedbu strateških promotivnih kampanja na emitivnim tržištima u 2020. godini koji obuhvaća suradnju s partnerima iz turističke industrije na aktivnoj promociji hrvatske turističke ponude.

„Riječ je o javim pozivima putem kojih ostvarujemo ključne suradnje s domaćim i inozemnim partnerima u promociji hrvatskog turizma. Navedene pozive objavljujemo s ciljem što kvalitetnije pripreme za 2020. godinu te svakako očekujemo realizaciju niza kvalitetnih i strateških suradnji koje će hrvatskom turizmu i u idućoj godini osigurati stabilnu tržišnu poziciju na jakom i vrlo konkurentnom međunarodnom turističkom tržištu“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice, Kristjan Staničić.

Javni poziv za udruženo oglašavanje obuhvaća tri modela - rok za prijave 27. rujna

Javni poziv za udruženo oglašavanje u 2020. godini upućen je subjektima javnog i privatnog sektora, a obuhvaća tri različita modela. Prvi model obuhvaća udruženo destinacijsko oglašavanje sustava turističkih zajednica kroz koji će HTZ sa sustavom turističkih zajednica provoditi destinacijsku promociju. U drugom modelu suradnju sa subjektima nositeljima ponude u svojoj destinaciji odrađivati će sustav turističkih zajednica koje svoj zahtjev dostavljaju HTZ-u na odobrenje, dok treći model obuhvaća udruženo oglašavanje ponude nautičkog turizma koje provodi HTZ sa subjektima koji planiraju marketinške kampanje. U ovom posebnom modelu oglašavanje se provodi putem promotivnih kampanja sustava turističkih zajednica i subjekata nositelja ponude.

Prijave se podnose isključivo poštom, na modele 1 i 2 turističkim zajednicama županija, a prijave na model 3 HTZ-u. Krajnji rok za podnošenje svih prijava je do petka, 27. rujna 2019. godine.

Poziv za iskazivanje interesa za provedbu strateških promotivnih kampanja na emitivnim tržištima

Poziv za iskazivanje interesa za provedbu strateških promotivnih kampanja na emitivnim tržištima u 2020. godini upućen je svim organizatorima putovanja s inozemnih tržišta u svim oblicima organiziranih programa za Hrvatsku, a naglasak je na zajedničkim kampanjama u javnim medijima. Suradnja s odabranim partnerom ima cilj podići svjesnost o brendu Hrvatska na odabranom strateškom tržištu kroz oglašavanje na društvenim mrežama, putem online medija, radijskog, televizijskog i vanjskog oglašavanja te oglašavanja u tisku. Zainteresirani partneri svoje prijedloge za suradnju s pripadajućom dokumentacijom dostavljaju uredima predstavništava HTZ-a na predmetnim tržištima s kojima i dogovaraju rokove dostave dokumentacije.

Predmetni javni pozivi objavljeni su na web stranicama Hrvatske turističke zajednice, a dostupni su putem ove poveznice.