×

Osnovana Zajednica poslovnog turizma pri HGK

U Hrvatskoj gospodarskoj komori osnovana je Zajednica poslovnog turizma za čiju je predsjednicu izabrana Jasmina Bilać, vlasnica putničke agencije ProConventa, a njen će zamjenik biti Pavle Marković iz Ban toursa.
Jasmina Bilać
Jasmina Bilać
Foto: hia.com.hr

Hrvatska u svijetu može biti sve više prepoznatljiva i po kvalitetnoj kongresnoj ponudi, koja je sve zanimljivija domaćoj struci jer 'liječi' sezonalnost kao najveću boljku hrvatskog turizma, poručila je Jasmina Bilać, predsjednica u srijedu osnovane Zajednice poslovnog turizma pri HGK. Upravo zbog sezonalnosti turizma i osnovana je ta nova zajednica pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), za čiju je predsjednicu izabrana Bilać, vlasnica putničke agencije ProConventa, a njen će zamjenik biti Pavle Marković iz Ban toursa. 

Jasmina Bilać je pozvala članove da se što više aktiviraju u realizaciji svojih potreba, ali i educiranju stručnjaka kako bi se standard struke još više podigao. "Promocija i edukacija su nam prioriteti, a veliki naglasak ćemo staviti i na suradnju s drugim institucijama poput nadležnog ministarstva i HTZ-a", istaknula je.

Iz HGK ističu i da je na osnivačkoj sjednici Zajednice pomoćnik ministra turizma Robert Pende naglasio da se proizvod poslovnih skupova prema Strategiji razvoja turizma do 2020. smatra jednim od potencijalno važnijih turističkih proizvoda Hrvatske. "Unatoč povremenim oscilacijama, tržišni trendovi upućuju na globalno stabilan rast ovog proizvoda, što se reflektira i na performanse u Hrvatskoj. Hrvatsku se i u tom segmentu turizma gleda kao atraktivnu i poželjnu destinaciju, a poslovni skupovi su idealni za produljenje sezone, bolju iskorištenost hotelskih kapaciteta i povećanje turističke potrošnje. Ne smijemo zanemariti ni prilike za generiranje nove odmorišne potražnje konvertiranjem poslovnih gostiju u tu potražnju", ocijenio je Pende.

Voditeljica Kongresnog odjela HTZ-a Karla Brnobić Vojvodić pozdravila je osnivanje te Zajednice HGK, dodajući da HTZ oduvijek podržava kongresni turizam, a posljednjih godina sve intenzivnije i ulaže u taj segment. "Hrvatska trenutno predsjeda Vijećem EU-a, a kako se organizacija predsjedanja u velikom dijelu vrti oko kvalitetne ponude kongresnog i srodnog sadržaja, HTZ u suradnji s MVEP-om koristi priliku za dodatno brendiranje naše zemlje kao sigurne i kvalitetne kongresne destinacije", poručila je Brnobić Vojvodić.