×

Response Room – globalna inicijativa za razvoj i inovacije u kongresnoj industriji

Njemački kongresni ured je u suradnji s PCMA i IMEX grupom pokrenuo besplatnu inovacijsku platformu „Response Room“ - interdisciplinarni forum za inovativna poslovna događanja
Response Room
Response Room
Foto: GCB

Na konferenciji PCMA Convening Leaders 2021, Njemački kongresni ured (German Convention Bureau – GCB) predstavio je svoju besplatnu inovacijsku platformu „Response Room“, pokrenutu u suradnji s PCMA-om i IMEX grupom. Cilj ove platforme je izgraditi globalnu zajednicu organizatora događanja, dobavljača i sudionika kako bi zajednički razvili nova rješenja i inovativne poslovne modele za kongresnu industriju.

Sastanci, konferencije, kongresi i skupovi okupljaju ljude, promiču prijenos znanja i potiču gospodarski, znanstveni i društveni napredak. „Da bi se ova uloga osigurala za budućnost, potrebna su brza, međusobno povezana i, prije svega, rješenja usmjerena na kupca - posebno uzimajući u obzir svijet koji se stalno mijenja.“, istaknuo je Matthias Schultze, generalni direktor GCB-a.

Platforma je službeno pokrenuta 14. siječnja u posebnom predstavljanju na konferenciji PCMA Convening Leaders 2021 pred nekoliko tisuća kongresnih profesionalaca iz cijelog svijeta. U svojoj uvodnoj riječi Catharina van Delden, izvršna direktorica i suosnivačica softverske tvrtke Innosabi, koja je sudjelovala u stvaranju platforme, naglasila je visoku važnost agilnih inovacija kao i stvaranje odgovarajuće kulture u organizacijama. U sljedećoj panel diskusiji, Stephen Rose, voditelj odjela za globalne komunikacijske usluge u Siemens AG i Ulrike Tondorf, voditeljica komunikacija i brendiranja iskustva u Bayeru AG, pružili su ekskluzivan uvid u inovativna poslovna događanja. Na konferenciji je također predstavljen 10-minutni video vodič u kojem korisnici mogu saznati više informacija i dobiti praktične savjete o ovoj platformi, a koji je dostupan i na samoj platformi.

Inovacija započinje snažnim partnerstvima

Inovacije će uspjeti utoliko bolje kad zajednica iza njih bude istovremeno jača i otvorenija. Uz PCMA iz SAD-a i IMEX grupu iz Velike Britanije, GCB je od samog početka imao partnere koji razmišljaju unaprijed. Sve tri organizacije čvrsto vjeruju u veliku važnost inovacija u kongresnoj industriji i žele nadahnuti svoju svjetsku zajednicu. Sherrif Karamat, predsjednik i izvršni direktor PCMA-e, objašnjava predanost svoje organizacije Response Room-u: „U PCMA smo uzbuđeni što se udružujemo s GCB-om i IMEX-om kroz ovaj projekt jer je on odraz naše vizije globalne ekonomske i društvene transformacije kroz inovacije na poslovnim događanjima. Room potiče inovativno razmišljanje na globalnoj razini. PCMA se raduje što će pomoći uvidima i strategijama kreiranim na platformi za unaprjeđenje kongresne industrije.“ Carina Bauer, izvršna direktorica IMEX grupe, dodaje: „Budući da se stari modeli i stari načini rada danas dovode u pitanje na gotovo svakom koraku, pravo je vrijeme za istinske inovacije. Response Room daje ton novom načinu zajedničkog rada. Motivirat će tvorce, organizatore, suradnike i znatiželjnike. Drago nam je što smo dio ove nove priče i jedva čekamo vidjeti kamo će nas platforma odvesti.“

Su-stvaranje i suradnja za budući uspjeh

Srce platforme Response Room je kategorija „Inovacijski izazovi“, gdje korisnici zajedno rade na izazovima, pitanjima i problemima te razvijaju nova rješenja u zajedničkim kreativnim procesima. Razne funkcije i faze sudjelovanja omogućuju zajednici da aktivno doprinosi svojim idejama i time pomaže u razvoju inovacija. Uz to, platforma nudi dodatne izvore nadahnuća i znanja uz blog i posebne evente. Zajednica koja se stvori oko projekta Response Room komunicirat će ne samo virtualno, što je trenutno jedino moguće, već će se i osobno sastajati na događajima uživo, radionicama i drugim formatima, gradeći tako najvažniji most između digitalnog i analognog svijeta.

Pristup platformi je otvorenog tipa i svatko može besplatno sudjelovati u „Inovacijskim izazovima“ nakon izrade korisničkog računa. Za daljnje informacije i registraciju posjetite www.responseroom.io.