×

Južna Koreja proglasila 2012.-tu Kongresnom godinom

Južna Koreja i Seul se nezaustavljivo probijaju u sam vrh svjetskih kongresnih destinacija. Korejska Vlada je odredila kongresni turizam strateški važnim područjem te je odlučila 2012.-tu godinu proglasiti Kongresnom godinom. Što to sve donosi?
Južna Koreja proglasila 2012.-tu Kongresnom godinom

Od početka 21. stoljeća Južna Koreja bilježi ogroman rast u MICE industriji te se ove godine po broju održanih međunarodnih skupova nalazi na 8. mjestu prema UIA, odnosno na 17. mjestu prema ICCA-i. Uzimajući u obzir vrijednost ove industrije, korejska Vlada je odlučila potaknuti rast ovog sektora, kao jednog od strateških prioriteta. S ciljem pozicioniranja zemlje među pet vodećih kongresnih destinacija u svijetu, Vlada je iduću godinu proglasila Kongresnom godinom (Korea Convention Year).

Ministarstvo kulture i turizma te Nacionalna turistička organizacija, u suradnji sa sedam MICE saveza u regionalnim kongresnim destinacijama, isplaniralo je različite programe koji bi trebali pružiti  bolju uslugu i podršku organizatorima i sudionicima poslovnih skupova. Osim toga, korejska Kongresna godina strateški se preklapa s kampanjom projekta Posjetite Koreju 2010-2012, koja za cilj ima povećati broj stranih dolazaka turista u zemlju.

Tijekom 2012., Godine kongresa, iznos državnih potpora i poticaja za događanja održana u Koreji će se dvostruko povećati za kvalificirane skupove i incentive. Konferencijski centri i hoteli će ponuditi do 30% niže cijene zakupa kongresnih prostora u odnosu na standardne cijene. Hoteli će ponuditi i do 40 % popusta na smještaj, besplatnu nadoplatu smještaja i dodatne sadržaje za poslovne goste. Besplatni inspekcijski posjeti će također biti organizirani za kvalificirane kupce, kao i posebni popusti za organizatore poslovnih skupova, dok će za sudionike biti osigurani popusti na letove zračnih prijevoznika Korean Air i Asian Airlines. Razni dodatni poticaji, poput kazališnih ulaznica, suvenira, programa tura i sl. također će biti osigurani za kvalificirana događanja.

Osim toga, u organizaciju Kongresne godine uključena je Korea MICE Alliance, savez regionalnih kongresnih ureda, DMC i PCO agencija, kako bi u svih devet kongresnih destinacija maksimizirali poticaje i benefite za sudionike. Na nacionalnoj razini Turistička organizacija će povećati subvencije organizatorima poslovnih skupova.

Kako bi se kvalificirali za poticajni program korejske Godine kongresa, kongresi moraju zadovoljiti standarde organizacije UIA, dok incentivi i korporativni sastanci moraju imati više od sto sudionika. Skup koji se planira održati između 2012. i 2015. godine, treba u idućoj godini potvrditi Koreju kao mjesto održavanja. Skupovi s više od 500 sudionika iz azijskih zemalja ili više od 1000 sudionika iz svijeta, mogu se prijaviti za popuste avio kompanija.

Prema UIA, u Koreji je tijekom 2010. održano 464 konferencija, što je značajan rast od 34% u odnosu na 2009. To je dignulo zemlju na osmo mjesto u svijetu prema broju održanih međunarodnih skupova. Koreja agresivno cilja ući među top pet kongresnih destinacija u svijetu, a projekt 2012 – Kongresna godina, postaje pokretačka snaga tog cilja.