×

Zagreb je 9. najjeftiniji europski grad

Na internetskoj stranici Price of travel - objavljen je popis 40 najeftinijih gradova u Europi. Prvo mjeseto zauzela je Sofija u Bugarskoj.

Za jedan dan turističkog provoda, koji podrazumijeva noćenje, jelo, piće, dnevni gradski prijevoz i ulaznicu za neku turističku atrakciju, izdvojit ćete - nešto manje od 24 dolara.

Sofiju slijede Krakov, Budimpešta, Varšava i Bukurešt, a na 9. mjestu nalazi se Zagreb. U našemu ćete glavnom gradu tako za noćenje izvojiti 96 kuna, za prijevoz 20, za jelo 78, za piće 30, a isto toliko i za neku turističku atrakciju. Ukupno, turiste zagrebački boravak dnevno stoji 254 kune, odnosno 43 i pol dolara.

Na popisu su čak dva hrvatska grada, pa tako Dubrovnik sa procijenjenom dnevnom turističkom potrošnjom od 67 dolara, odnosno 394 kune zauzima - 21. mjesto.

Najskupljim gradom pokazao se Zurich, gdje ćete za dan turističkog boravka izdvojiti čak 118 dolara, a ugodnim iznenađenjima pokazali su se Sankt Peterburg i Moskva, koji su na 7. i 10. mjestu, sa očekivanom dnevnom turističkom potrošnjom od 39 i pol, odnosno 45 dolara.