×

Zapažen nastup Hrvatske na svjetskoj turističkoj burzi u Londonu

Hrvatski turizam ove će godine opet imati rekordne fizičke rezultate, posebno sa stranih tržišta, pa tako i britanskog,
Zapažen nastup Hrvatske na svjetskoj turističkoj burzi u Londonu

Hrvatski turizam ove će godine opet imati rekordne fizičke rezultate, posebno sa stranih tržišta, pa tako i britanskog, a s obzirom na dobru suradnju s turoperatorima iz te se zemlje i iduće godine može očekivati stabilan turistički promet, ali i nove sezonske avio linije, istaknuo je na konferenciji za novinare u sklopu danas otvorene svjetske turističke burze (WTM) u Londonu direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić. Predstavljajući hrvatsku ponudu za iduću godinu Bulić je istaknuo da se osim na Jadranu sve više dobrih turističkih programa i sadržaja nudi i u kontinentalnom dijelu zemlje.

Do kraja ove godine u Hrvatskoj se očekuje porast dolazaka turista od 8 posto, a noćenja od 7 posto u odnosu na prošlu godinu, što će biti dobar start za ulazak u 2012., koja će biti još zahtjevnija od ove, rekao je državni tajnik u Ministarstvu turizma Željko Lenart.

Do kraja ove godine u Hrvatskoj se očekuje porast dolazaka turista od 8 posto, a noćenja od 7 posto u odnosu na prošlu godinu, što će biti dobar start za ulazak u 2012., koja će biti još zahtjevnija od ove, rekao je državni tajnik u Ministarstvu turizma Željko Lenart. Iznio je i prve podatke turističkih zajednica za prvih deset mjeseci ove godine po kojima je u Hrvatskoj bilo gotovo 11 milijuna turista i više od 64 milijuna noćenja, što je 7,7 više dolazaka i 7 posto više noćenja nego lani.

Iz Velike Britanije u deset ovogodišnjih mjeseci u Hrvatsku je došlo 260 tisuća turista koji su ostvarili 1,35 milijuna noćenja, što su porasti od 5 i 5,3 posto, kazao dodavši kako se nada da će se dobri trendovi s tog tržišta nastaviti i dalje. Na ovogodišnjoj 32. po redu londonskoj turističkoj burzi do 10. studenog sudjeluje više od pet tisuća izlagača iz 189 zemalja svijeta, očekuje se oko 100 tisuća profesionalaca-posjetitelja, te oko tri tisuće novinara. Direktorica sajma Fiona Jefrey očekuje da će ovogodišnji WTM premašiti lanjski po vrijednosti dogovorenih poslova, koji su lani procijenjeni na oko 1,4 milijarda funti.