×

Ministar turizma održao sastanak s Institutom za turizam o Strategiji razvoja turizma RH

Ministar turizma Veljko Ostojić održao je u petak, 30. prosinca 2011. godine, sastanak s predstavnicima Instituta za turizam kojem je, temeljem javnog natječaja, povjerena izrada Glavnog plana i strategije razvoja turizma RH.
Veljko Ostojić, ministar turizma
Veljko Ostojić, ministar turizma

U dogovoru s ravnateljicom Instituta Sandrom Čorak i dr. sc. Sinišom Horakom, voditeljem projekta, ministar je dogovorio skraćivanje roka izvedbe projekta te prezentaciju dosad učinjenog.

Naime, dogovoreno je skoro održavanje radionica, u organizaciji Instituta za turizam, u koje će se imati mogućnost uključiti šira javnost te na taj način sudjelovati u izradi dokumenta. Tako će proces izrade Strategije biti javno dostupan, odnosno transparentan i interaktivan.

Sve informacije o izradi Strategije bit će dostupne na web stranicama Ministarstva turizma, kao i na stranicama Instituta za turizam. Svi zainteresirani za izradu ovog važnog razvojnog dokumenta hrvatskog turizma imaju mogućnost slanja svojih prijedloga i mišljenja na sljedeću e-mail adresu: strategija@iztzg.hr ili svoje stavove i sugestije o pitanjima važnim za hrvatski turizam mogu iskazati na forumu: forum.iztzg.hr

Strategija, koja je u izradi, bit će prva prava strategija od samostalnosti RH. Ne samo što će dati novu razvojnu viziju hrvatskog turizma, već će ujedno biti i osnova za povećanje konkurentnosti te za povlačenje sredstava iz fondova EU.

Ovaj će dokument, između ostalog, odgovoriti na ključna pitanja hrvatskog turizma – u kojem će se smjeru razvijati turizam, kako učinkovito upravljati turističkim prostorom te kako smanjiti sezonalnost. Strategija će također naznačiti što vlasti moraju činiti za kontinuirano poboljšanje konkurentnosti hrvatskog turizma.