×

Pokrenut projekt „Osmijeh moga grada“

Dvije mlade tvrtke odlučile su pomoći našoj metropoli u pripremama za novu turističku sezonu, kako bi svoje turiste, ali i sugrađane, dočekali s osmijehom na licima.
Pokrenut projekt „Osmijeh moga grada“

Dvije mlade tvrtke odlučile su pomoći našoj metropoli u pripremama za novu turističku sezonu, kako bi svoje turiste, ali i sugrađane, dočekali s osmijehom na licima. Iz tog razloga u prosincu ove godine pokrenut je projekt pod nazivom „Osmijeh moga grada“ koji za cilj ima podsjećanje o važnosti osmijeha u svakodnevici.

Projekt je zamišljen na način da se kroz edukativne brošure djelatnike u turističkom sektoru grada Zagreba, kao i naše sugrađane, u ovim tmurnim vremenima, podsjeti na važnost i ulogu osmijeha u našoj svakodnevici. Malena gesta koja ne košta ništa, a nekome može uljepšati barem jedan trenutak, iznimno je važna i u poslovnom svijetu, posebice u kontaktu s našim klijentima i turistima kojima želimo pokazati kako smo zaista grad licitarskog srca te kako rado usrećujemo naše drage goste. Priprema brošura tek je prva faza projekta, dok se finale projekta očekuje u ožujku 2012. kada se priprema završna manifestacija u centru grada, na kojoj će se simbolično dijeliti osmjesi, a u pripremi su i razne nagradne igre.

Sama ideja za projekt rodila se kod dviju vlasnica mladih poduzeća, koje su, školovane u turizmu i marketingu te potaknute dosadašnjim iskustvom u području kvalitete usluge, odlučile istaknuti upravo važnost osmijeha, koji, prema rezultatima brojnih istraživanja pada iz godine u godinu.

Ono što želimo postići ovim projektom je i da mi damo svoj doprinos uspjehu grada Zagreba, te da naši dragi gosti budu još zadovoljniji kad vide koliko srdačni možemo biti., navode organizatorice projekta.

Organizatorice projekta, Sanja Gomuzak i Aleksandra Ivljev navode: „Grad Zagreb već sada ima mnogo za ponuditi. Ono što želimo postići ovim projektom je i da mi damo svoj doprinos uspjehu grada Zagreba, te da naši dragi gosti budu još zadovoljniji kad vide koliko srdačni možemo biti. Voljele bismo kada bi projekt zaživio i nastavio se i sljedećih godina, jer upravo je učenje kroz zabavu najbolji način za unaprijeđenje – a to je ono što je svrha našeg projekta: učenje, zabava i unaprijeđenje.“

Želja za još ugodnijim gradom, još ljubaznijim djelatnicima te još zadovoljnijim sugrađanima i gostima ono je što je bilo presudno za pokretanje projekta.