×

U Londonu počinje 32. 'World Travel Market'

Na jednom najvećih svjetskih sajmova turizma svoju ponudu predstavlja i Hrvatska, a nakon sajma biti ća jasnija kretanja na tržištu za sezonu 2012.
Foto: www.wtmlondon.com
Foto: www.wtmlondon.com

Na jednom od najvećih i najvažnijih svjetskih turističkih sajmova "World Travel Marketu-WTM", koji se po 32. put održava u Londonu od 7. do 10. studenoga, među više od pet tisuća izlagača iz oko 200 zemalja svijeta svoju turističku ponudu predstavlja i Hrvatska.

Nositelj hrvatskog nastupa na WTM-u je Hrvatska turistička zajednica (HTZ) na čijem se štandu, osim opće hrvatske turističke ponude, predstavlja i ponuda pojedinih odredišta, hotelskih i drugih turističkih tvrtki te strukovne udruge. Svi će oni, uz promociju na WTM-u, imati i brojne poslovne razgovore, jer je WTM prije svega poslovni sajam/burza na kojem se, osim dogovaranja poslova, naznačuju aktualnosti iz svjetskog turizma te trendovi za iduću godinu.

U sklopu prvog dana WTM-a Hrvatska će održati službenu konferenciju za novinare na kojoj će turistički dužnosnici govoriti o rezultatima hrvatskog turizma u ovoj te najaviti aktivnosti za iduću godinu (11,30 sati, prostor ExCel). Po završetku konferencije i nakon službenog obilaska hrvatskog štanda, koji će na ovogodišnjem WTM-u nakon više godina premijerno pokazati novi dizajn i izgled, planiran je sastanak predstavnika hrvatskog turizma s predstavnicima britanskih touroperatora.