×

Vlada odobrila projekt Brijuni Rivijera

Na sjednici u Umagu Vlada je prihvatila Prijedlog o davanju konačne suglasnosti na prijedlog ugovora o provedbi razvojnog programa Brijuni Rivijera na lokacijama Pineta, Hidrobaza i otok Sv. Katarina-Monumenti.

Ugovor će potpisati premijerka Jadranka Kosor i župan Ivan Jakovčić sutra na Brijunima. Riječ je o projektu u kojem je do sada uloženo puno rada, truda i odlučnosti, kazala je premijerka te dodala kako je to početak velikog posla kako za Hrvatsku tako i za Istru. Potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević kazao je kako je ukupna vrijednost projekta, uz otvaranje dvije tisuće novih radnih mjesta - više od dvije milijarde kuna. Ministar graditeljstva Branko Bačić kazao je kako se radi o jednoj od najvećih greenfield investicija u hrvatskom turizmu. Po njegovim riječima u cijelom projektu preostaje još područje Muzila, ali se sada čeka da Grad Pula donese prostorni plan kojim će se definirati buduća namjena tog područja.

Vlada je sjednicu posvetila turizmu. Na sjednici su bili i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Kristijan Šustar te istarski župan Ivan Jakovčić i umaški gradonačelnik Vili Bassanese. Govoreći o provedbi ovogodišnje turističke sezone premijerka Kosor je istaknula kako sezonu treba što više produljiti s obzirom na to da je Hrvatska sigurna i stabilna zemlja, što je za mnoge presudno prilikom izbora destinacije.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta rekao je kako zagrebačka zračna luka u prvih šest mjeseci ove godine bilježi 17 posto više putnika nego u prvih šest mjeseci prošle godine, splitska 8,8 posto a dubrovačka 7,1 posto. Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko spomenuo je projekt Sigurna turistička sezona u sklopu kojeg strani policijski službenici obavljaju svakodnevne policijske poslove, što se do sada pokazalo izvanrednim potezom.