×

Zagreb dobio četvrti TIC na Autobusnom kolodvoru

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) otvorila je danas u zgradi Autobusnog kolodvora svoj četvrti turističko informativni centar (TIC) u Zagrebu.
Zagreb dobio četvrti TIC na Autobusnom kolodvoru

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) otvorila je danas u zgradi Autobusnog kolodvora svoj četvrti turističko informativni centar (TIC) u Zagrebu te najavila da će otvoriti još jedan kod motela Plitvice u Lučkom i to iduće godine u kojoj očekuje dalji, ali nešto blaži rast turističkog prometa nego ove godine.
TIC na Autobusnom kolodvoru, na površini od 70 četvornih metara, otvorio je zagrebački gradonačelnik i predsjednik TZGZ-a Milan Bandić koji je istaknuto da će taj gradski prostor biti mjesto susreta, informacija i komunikacije svih koji se zanimaju za Zagreb.

Nakon TIC-a na Trgu bana Jelačića te na Glavnom kolodvoru (željezničkom) i u Zračnoj luci Zagreb, danas otvoreni TIC je, s obzirom na krizu, velika stvar za Zagreb i njegovu turističku zajednicu, istaknuo je Bandić dodavši da će peti koji planiraju otvoriti iduće godine kod motela Plitvice biti sezonski.

Bandić, kao i direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Amelia Tomašević, iduće godine u Zagrebu očekuju blaži rast fizičkog turističkog prometa (dolazaka i noćenja) nego ove godine, i to od 3 do 4 posto.

Vjeruju da Zagreb u turizmu ima još dosta snage i potencijala, kao i da postoji dovoljno razloga i motiva, i poslovnih i odmorišnih, za dolazak u Zagreb kao glavni hrvatski, ali i kao glavni grad nove zemlje članice EU-a.

To će nastojati iskoristiti što bolje, unatoč, kako je kazala Tomašević, negativnim vijestima iz eurozone i mogućem nastavku krize.

Ističe i da su ovom godinom i porastima dolazaka od 10 posto te noćenja turista od 9 posto u TZGZ-u zadovoljni, ali i da su spremni dodatno raditi da održe takve rezultate.

Stoga će iduće godine nastaviti pojačanu promociju Zagreba po svim promo kanalima, kao i druge aktivnosti po već donesenom programu rada, među kojima su i dva velika, sada već tradicionalna, atraktivna turistička projekta - Zagrebački vremeplov od proljeća do jeseni te prosinački Advent u Zagrebu.

Za ovogodišnje aktivnosti u sklopu Adventa u Zagrebu, koji traje od kraja studenog do 2. siječnja iduće godine, dobili su, kako kaže, dosta pohvala, pa i iz Beča i drugih velikih europskih metropola koje u takvim programima imaju i dužu tradiciju.