×

Zagreb uvršten u luksuzni vodič Louis Vuitton City Guide 2012

Prestižni vodič Louis Vuitton City Guide 2012 uvrstio je Zagreb u svoje luksuzno izdanje putnih vodiča o europskim gradovima.
Zagreb; foto: Turistička zajednica grada Zagreba
Zagreb; foto: Turistička zajednica grada Zagreba

Time je Zagreb svrstan uz bok Parizu, Ateni, Moskvi, Barceloni, Londonu i drugim, izvijestili su danas iz zagrebačke Turističke zajednice grada dodajući da je to veliko priznanje Zagrebu.

Riječ je o 13. izdanju tog vodiča koji je vezan za jednu od najpoznatijih svjetskih modnih kuća, francuski Louis Vuitton, a Zagreb je jedini grad iz Hrvatske koji je uvršten u taj vodič.

Vodič Louis Vuitton City Guide poznat je po tome što nudi ekskluzivne savjete o restoranima, kafićima, trgovinama, muzejima i galerijama, a predstavlja zbirku od devet knjižica sa 31 popularnom europskom destinacijom.

Za razliku od većine vodiča ovaj nema fotografije odabranih gradova već vrlo zanimljive ilustracije koje je nacrtao Ruben Toledo, poznati kubanski ilustrator, slikar, kipar i modni kritičar.

Vodič o Zagrebu počinje razgovorom s Veljkom Martonom i njegovim preporukama, nastavlja se odabirom hotela, restorana, kafića, barova, dizajnerskih dućana, muzeja i parkova.

Na 40 stranica istaknuto je sve najbitnije o Zagrebu, a posebno su izdvojene štrukle, Dolac, Britanski trg, Atelijer Meštrović te zagrebačka špica.