×

IMEX priprema novo online iskustvo – PlanetIMEX

Organizatori IMEX-a najavljuju PlanetIMEX, virtualnu platformu koja dio programa IMEX-a u Frankfurtu, koji se odnosi na edukacije i mogućnosti umrežavanja, donosi putem online evenata
IMEX Group
IMEX Group
Foto: imexexhibitions.com

U želji da se oduži međunarodnoj kongresnoj i incentive industriji, nakon masovnih poruka podrške otkako je IMEX u Frankfurtu otkazan, IMEX tim stvorio je potpuno novo virtualno iskustvo koje će započeti 6. svibnja i trajati nekoliko mjeseci.

3D interaktivni otoci bazirani na tehnologiji video igrica

PlanetIMEX je zamišljen kao destinacija za sebe, a sadržavat će 3D interaktivne otoke, od kojih je svaki stvoren koristeći principe posuđene iz svijeta online igara. Posjetiteljima PlanetIMEX-a bit će tako omogućen neograničen, besplatan pristup raznim sadržajima i aktivnostima na tri tematska otoka posvećena zajednici, edukaciji i umrežavanju: „Community Island“ s tematikom plaže, „Education Island“ inspiriran šumom i „Networking Island“ koji karakteriziraju kanjoni, planine i doline.

Iako tematikom ležerni, svaki otok ima ozbiljnu svrhu. Namjera je održati duh IMEX-a živim tako što će posjetiteljima omogućiti istraživanje, ponovno povezivanje, razgovor o budućem poslu i nastavak učenja u društvu prijatelja i kolega iz globalne zajednice poslovnih događanja.

Inovacija putem transformacije

Carina Bauer, izvršna direktorica IMEX Group ističe: „Vrlo brzo smo se odlučili da želimo pokloniti nešto industriji koju volimo, a pritom nastavljamo svoju posvećenost pružanju visokokvalitetne vrijednosti obrazovanja, sklapanja poslova i umrežavanja. Umjesto da se prebacimo na jednokratni online event, na pravi IMEX način odlučili smo se za inovaciju putem transformacije! Instinktivno, inspiraciju smo potražili u svom kutku za razgovore o prirodi „Nature Talking Point“.

Carina Bauer, CEO, IMEX Group

PlanetIMEX je, dakle, svjež i originalan koncept s vizualnim šarmom koji odaje počast izlagačima koji uvijek čine naše burze tako privlačnima. Skombinirali smo edukacije, zajednicu i poslovna upoznavanja s wellbeingom, a sve na novom „čarobnom mjestu i prostoru“ za koji se nadamo da će industrija znati cijeniti. Kao i mnogima drugima u našoj industriji, ova kriza je i ostaje - krivulja učenja. Odlučili smo se uskočiti u nešto novo i uzbuđeni smo što ćemo s vremenom učiti, doraditi i obogatiti ovaj koncept."

Program namijenjen edukaciji, kongresnoj zajednici i umrežavanju

PlanetIMEX počinje 6. svibnja kada se i „Community Island“ i „Education Island“ otvaraju za posjetitelje industrije. Programi obrazovanja počinju tradicionalnim EduMonday-om, 11. svibnja, koji će obilježiti edukativan i interaktivan sadržaj, počevši keynote predavanjem Guya Bigwooda, generalnog direktora udruženja Global Destination Sustainability Index. Bigwood je također vodeći u istraživanju „IMEX Nature Talking Point“, koje ekskluzivno sponzorira Marriott International, a planira se lansirati krajem ove godine.

Utorak, 12. svibnja, bit će dan zajednice „IMEX Community Day“, a sadržaj će dostaviti niz IMEX-ovih udruženja i drugi partneri. Također će uključivati IMEX-MPI Forum budućih lidera. U četvrtak, 14. svibnja, „IMEX Introductions“ potaknut će kupce i dobavljače u industriji da istraže potencijalne nove poslovne odnose i potaknuti međusobne razgovore. Sljedeći tjedan u ponedjeljak, 18. svibnja, PlanetIMEX će pružiti specijalizirane sadržaje usmjerene na specifične zajednice kupaca.

Projekt razvijen u suradnji s tvrtkom Cvent

Edukacijsku platformu na PlanetIMEX-u velikodušno su osmislili i razvili sponzori, Cvent. Patrick Smith, voditelj marketinga iz Cvent-a, vodećeg tehnološkog dobavljača na području poslovnih događanja, evenata i hotelijerstva, objasnio je: „Svi mi u Cventu nevjerojatno smo ponosni što surađujemo s IMEX-om kako bi im pomogli da ožive ovaj izvanredni online doživljaj. Kao dugogodišnji lideri u kongresnoj industriji, IMEX Grupa posvećena je pomaganju svima u industriji da ostvare važne poslovne kontakte. Iako će osobni doživljaj IMEX-a u Frankfurtu ove godine jako nedostajati, naši timovi surađivali su u stvaranju jedinstvenog i duboko angažiranog virtualnog okruženja. Iako ništa ne može zamijeniti sastanke „licem u lice“, važno je da kao lideri u industriji iskoristimo najviše iz ove trenutne situacije, a pomoći IMEX-u da na interaktivan i uvjerljiv način isporuči sjajan sadržaj svojoj globalnoj publici, je zaista uzbudljivo."

S vremenom IMEX grupa planira proširiti sadržaj, programe i mogućnosti angažmana na PlanetIMEX-u. Pristup je besplatan svima uz potrebnu prethodnu registraciju.