×

KLM uspostavlja linije prema Zagrebu i Splitu

KLM Royal Dutch Airlines od 4. srpnja ponovno upostavlja 3 tjedna leta prema Zagrebu te dnevne letove prema Splitu uz jake higijenske mjere
KLM zrakoplov
KLM zrakoplov

KLM Royal Dutch Airlines od 4. srpnja 2020. godine postupno kreće s obnavljanjem letova za Zagreb i Split, koji su obustavljeni u skladu s ograničenjima putovanja uzrokovanih koronavirusom. Zrakoplovna kompanija ponovno će pokrenuti 3 tjedna leta prema Zagrebu te dnevne letove prema Splitu.

Tako će se letovi Amsterdam – Zagreb - Amsterdam od 4. srpnja odvijati 3 puta tjedno – petak, subota, nedjelja, u zrakoplovu Embraer190, a letovi Amsterdam - Split- Amsterdam svaki dan, te nedjeljom 2 leta – ukupno 8 letova tjedno, u zrakoplovu Embraer190. 

KLM predlaže svim putnicima da se prije bilo kakvih planova obrate odgovarajućim nacionalnim vlastima kako bi provjerili uvjete ulaska i boravka na željenom odredištu i u tranzitnim zemljama. Na nekim odredištima još uvijek vrijedi mjera karantene pri dolasku. 

S obzirom na mogućnost tjednog mijenjanja rasporeda najnovije informacije možete pogledati na KLM.com ili na KLM aplikaciji ili na linku: news.klm.com/network-updatesnew/.

Više od 3000 letova u srpnju

S postupnim povećanjem svoje mreže letova u srpnju, KLM će uspostaviti 78% od svojih prvobitno planiranih broja odredišta s više od 3000 letova s polaskom iz Amsterdama. Ovo je 25 do 30% broja letova koje KLM obavlja u normalnim okolnostima. 

Zdravstvene mjere u zrakoplovu

Za zrakoplovne prijevoznike let tijekom krize uzrokovane korona virusom znači da moraju raditi u izuzetnim okolnostima. Trenutna situacija zahtijeva niz mjera koje KLM provodi kako bi let bio siguran i za putnike i za posadu.

Pogledajte video što radi KLM kako bi osigurao sigurno i nesmetano putovanje. https://youtu.be/1-2OOj9DyPE.

Od 11. svibnja zaštita lica za vrijeme ukrcaja i u zrakoplovu je obavezna za sve putnike KLM-a. Putnici moraju osigurati svoju zaštitu za lice. Kabinsko osoblje također ima zaštitu za lice. Zaštita lica odnosi se na nemedicinske maske za lice i na kirurške maske za lice. Maska mora biti dovoljno velika da prekriva nos i usta. Zasad se ova mjera primjenjuje do 31. kolovoza 2020. godine. Putnicima koji ne nose odgovarajuću masku za zaštitu lica/usta može se odbiti ukrcavanje u zrakoplov. Djeca mlađa od 10 godina isključena su iz ove mjere.

Posebne mjere tijekom leta

Za zrakoplovne kompanije letenje za vrijeme ove krize znači djelovati u izuzetnim okolnostima. Trenutna situacija zahtijeva niz mjera KLM-a kako bi se sigurno izvršavali letovi za putnike i posadu. Obveza nošenja zaštite lica je dio mjera. Ostale mjere uključuju češće i temeljnije čišćenje zrakoplova i minimalni kontakt između posade i putnika tijekom leta. Putnici iz područja visokog rizika morat će ispuniti zdravstvenu deklaraciju kako bi procijenili jesu li sposobni za let.

Rizik od kontaminacije u zrakoplovu je mali. Moderni zrakoplovi opremljeni su visokoefikasnim filterima čestica zraka (HEPA), koji pružaju čist, kvalitetan zrak u kabini s visokim stupnjem cirkulacije zraka. Zrak se zamjenjuje svake tri minute ugrađenim sustavom za dovod zraka u zrakoplovu.

 Protok zraka u zrakoplovu ide odozgo prema dolje, što dodatno smanjuje mogućnost „horizontalnog“ prijenosa u kabini. Štoviše, zrak brzo teče, što ne pogoduje raspršivanju kapljica. Nadalje, svi putnici sjede licem okrenutim u istom smjeru, tako da je mala interakcija licem u lice, a sjedala stvaraju prepreku prijenosu zraka prema naprijed ili nazad u kabini.

Prilikom rezervacije i kupnje karata  KLM nudi fleksibilnu mogućnosti promjene rezervacije bez dodatnih troškova: https://www.klm.com/travel/hr_en/prepare_for_travel/up_to_date/flight_update/index.htm