×

Noviteti splitske hotelske ponude: otvaranje prvog MGallery hotela u Hrvatskoj i Le Meridien Lav u novom ruhu

Uz najavu dolaska Accorovog brenda MGallery Hotel Collection u Split, predvodnik splitske kongresne ponude, hotel Le Meridien Lav, goste će dočekati u renoviranom izdanju
Le Meridien Lav Split
Le Meridien Lav Split
Foto: Le Meridien Lav Split

Split novu ljetnu sezonu dočekuje uz neke novitete u svojoj hotelskoj ponudi, od koji se najviše ističu najavljeno otvaranje Heritage Hotela Fermai pod Accorovim brendom MGallery Hotel Collection i novoobnovljeni Hotel Le Meridien Lav.

Prvi MGallery Hotel Collection hotel u Hrvatskoj

Hotel Heritage Fermai pridružit će se brendu MGallery Hotel Collection u srpnju 2021. godine. Bit će to mirna oaza u užurbanom srcu Splita, koja nudi 35 luksuznih i modernih soba, kavanu Fermai i vrtnu terasu. Hotel će se pridružiti međunarodnoj kolekciji butik hotela MGallery nakon ugovora o franšizi između vodeće svjetske ugostiteljske grupe Accor i Quatro Company. Prvi MGallery hotel u Splitu smješten je u povijesnom stogodišnjem prostoru, jednom od rijetkih primjera secesijske arhitekture u gradu. Dovršeno 1914. godine, to je remek-djelo hrvatskog arhitekta Petra Senjanovića, koji je u Split donio bečku secesiju. Svojim sofisticiranim i urbanim osjećajem i toplinom u mediteranskom stilu, hotel nudi jedinstveno iskustvo u srcu ovog dalmatinskog grada.

„Hrvatska, a posebno Split savršeno su mjesto za sve one koji žele ljetni odmor iz snova. Zadovoljstvo nam je predstaviti ovaj jedinstveni brend u Dalmaciji. Svaki hotel MGallery svojim gostima pruža nezaboravne trenutke i rituale opuštanja. Hotel Heritage Fermai pružit će najautentičniji doživljaj mediteranske kulture putnicima koji dolaze u Split iz cijelog svijeta“, rekao je Dilek Sezer, direktor razvoja Accora za jugoistočnu Europu.

Hotel Heritage Fermai Split

Povijesna zgrada je rekonstruirana i obnovljena s najvećom pažnjom prema detaljima i lokalnoj baštini. Posebno se ističu secesijski elementi sačuvani u svom izvornom stanju do danas, poput kamenog stubišta sa željeznom ogradom s drvenim drškama, podova i zidnih pločica s geometrijskim uzorkom te jednostavna, geometrijska stolarija. Svi detalji stvoreni su s daškom elegancije i luksuza. Klasični namještaj stvara prekrasan ansambl s pažljivo odabranim vintage komadima i modernim ukrasima. Udobni interijeri imaju izvrsnu dekorativnu rasvjetu, dajući joj skulpturalni osjećaj i dodatno ističući toplu i opuštajuću atmosferu hotela.

„Kupnjom više od 100 godina stare secesijske zgrade u centru Splita i adaptacijom u prvoklasni Heritage hotel Fermai, svoj poslovni interes širimo i na hotelski segment. Pridruživanjem mreži MGallery koja nudi platformu kako bi se istakla svojom jedinstvenošću, nezaboravnim iskustvima i uz punu podršku Accora u pogledu poslovanja, Heritage Hotel Fermai želi podići hotelske standarde u Splitu i Dalmaciji. Kao potpuno novi hotel u povijesnoj zgradi, kombinirajući urbano okruženje i primorski krajolik, moderno i klasično, luksuzno i uobičajeno, savršeno se uklapa u kolekciju butik hotela MGallery. Ovo je prekrasan hotel za sve ljubitelje dizajna, arhitekture i Mediterana. Uvjereni smo da će suradnjom s Accorom i pridruživanjem obitelji MGallery Heritage Hotel Fermai pružiti nezaboravno iskustvo našim gostima.“, zaključila je Davina Ljubičić Đirlić, iz tvrtke Quatro.

Obnovljen hotel Le Meridien Lav Split uz fokus na kongresnu i event ponudu

Splitski hotelski resort s pet zvjezdica Le Meridien Lav novu sezonu će dočekati obnovljen, u modernom ruhu. U projekt obnove hotela do sada je uloženo više od 5 milijuna eura, a obnovljeno je 180 soba u dva hotelska bloka te javne hotelske prostorije: predvorje, recepcija, hotelski bar u predvorju, kao i sam ulaz u hotel. Time je završena prva, od ukupno tri faze obnove splitskog resorta, koje će uključiti obnovu svih smještajnih kapaciteta, modernizaciju i proširenje marine u sklopu resorta, dodatno uređenje plaža, kao i poslovnih prostorija u samoj marini. Sve faze obnove trebale bi biti finalizirane do ljeta 2022. godine.

Le Meridien Lav Split

 „U Lavu na izazove gledamo s jako velikim entuzijazmom, stoga smo ovaj 'tihi' period iskoristili za prvi dio obnove hotela. Mnogima će se ovo ulaganje učiniti neobičnim potezom u ovom trenutku, no upravo ovo najbolje pokazuje koliko vjerujemo u svoj resort i destinaciju.“, istaknuo je generalni direktor Le Meridien Lava Arnoud Zaalberg.

Osim ove obnove smještajnih i javnih kapaciteta uloženo je i više od dva milijuna kuna u kongresne sadržaje, odnosno obnovu kongresnih dvorana i soba za sastanke, potpunu obnovu teniskog centra te otvorenje novih restorana i barova. Resort Le Meridien Lav danas tako raspolaže s ukupno 12 kongresnih dvorana i prostorija za evente, uz dvije manje dvorane na dvije etaže prvenstveno namijenjene za manje sastanke i prezentacije. Krajem prošle godine prenamjenom prostora stvorene su još tri nove kongresne dvorane pa resort sada ima pet tisuća kvadrata kongresnog prostora. Upravo kongresni turizam, event industrija, kao i organizacija posebnih svečanosti poput vjenčanja čine znatan dio poslovanja ovoga resorta.