×

Šibenik dobio novi poslovni centar: Adriatic Business Centre – ABC

U Šibeniku je 23. veljače svečano otvoren novi centar poduzetničke poslovne infrastrukture, Adriatic Business Centre – ABC, koji uz poslovne urede nudi i kongresnu dvoranu, dvije dvorane za sastanke i studije za režiju
Adriatic Business Centre – ABC
Adriatic Business Centre – ABC
Foto: rra-abc.com

Svečanim otvorenjem 23. veljače završen je četverogodišnji projekt „ABC“, punog naziva „Rekonstrukcija i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture Adriatic Business Centre – ABC“. Centar je otvorio Predsjednik Vlade Republike Hrvatske g. Andrej Plenković u nazočnosti ministra gospodarstva i održivog razvoja g. Tomislava Ćorića, ministrice regionalnog razvoja i fondova EU gđe. Nataše Tramišak, ministra pravosuđa i uprave g. Ivana Malenice, župana Gorana Pauka, gradonačelnika Šibenika g. Željka Burića te brojnih drugih visokih uzvanika.

„Poduzetničkim centrom koji danas otvaramo Šibensko-kninska županija (ŠKŽ) dobila je suvremenu poslovnu zgradu za pedesetak inovativnih poduzetnika koja će postati inkubator ideja za gospodarski razvoj županije. Ovaj projekt vrijedan 20 milijuna kuna je dokaz koristi našeg članstva u Europskoj uniji koje je u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji izuzetno dobro iskorišteno za razvoj poduzetničke infrastrukture, kao i za revitaliziranje kulturne baštine.“, kazao je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Adriatic Business Centre – ABC

Centar nudi nove kongresne kapacitete u Šibensko-kninskoj županiji

Djelovanjem više poduzetničkih potpornih institucija (PPI) na jednom mjestu, Centar kroz sinergiju djelovanja omogućuje pružanje kvalitetnijih, inovativnijih i kreativnijih savjetodavnih i drugih relevantnih usluga korisnicima te omogućuje održavanje velikog broja poduzetničkih i edukativnih događanja poput radionica, seminara, konferencija, kongresa, neformalnih sastanaka i sličnih događanja za koje trenutno u ŠKŽ ne postoji adekvatan prostor.

Adriatic Business Centre – ABC

ABC korisnicima nudi 26 potpuno opremljenih ureda s 38 radnih mjesta, kutak za djecu, 2 potpuno opremljene dvorane za sastanke (na 1. katu kapaciteta 16 osoba i na 2. katu kapaciteta 30 osoba), konferencijsku dvoranu pogodnu za održavanje seminara, konferencija, B2B sastanaka i drugih događaja kapaciteta 105 osoba s mogućnosti pregrađivanja za dobivanje dvije sale, prostor za grupni rad s 8 radnih mjesta, kreativni kutak, 4 studija opremljena za dizajn, marketing, audiovizualnu i video-post produkciju s 11 radnih mjesta.

Adriatic Business Centre – ABC

Korisnicima su na raspolaganju 3 čajne kuhinje (jedna u prizemlju i po jedna na svakom katu), opremljen kutak za slabovidne osobe, 3 arhivska prostora, info pult, garderoba, 4 spremišta, lounge prostori, 3 kopirne sobe, 3 server sobe, 12 sanitarnih čvorova od čega su 4 u potpunosti prilagođena invalidnim osobama, lift i vanjski natkriveni radni prostor.

Projekt Razvojne agencije ŠKŽ vrijedan 20 milijuna kuna u potpunosti financiran europskim sredstvima

Projektom koji je u 100 %-tnom iznosu financiran europskim sredstvima, rekonstruirana je poslovna zgrada nekadašnje tvornice TLM ukupne površine 1.618m2 s pripadajućim parkingom od 2.348 m2 .

„Šibensko-kninska županija je prepoznala potencijal i kupila zapuštenu zgradu bivše tvornice, koja je, zahvaljujući sjajnom promišljanju i velikom uloženom trudu naših stručnjaka, rekonstruirana i prenamijenjena u ovaj moderni centar visokokvalitetne poduzetničke infrastrukture. Njegovi će sadržaji biti dostupni svim zainteresiranim javnim i privatnim korisnicima u svrhu poticanja gospodarskog rasta, kako Šibensko-kninske županije, tako i cijele Jadranske Hrvatske. Radi se o velikom i važnom projektu, na koji smo jako ponosni, a jako smo ponosni i na činjenicu da je naša županija izuzetno uspješna u povlačenju europskih sredstava. Tomu svjedoči brojka od 1,8 milijardi kuna ugovorenih projekata na području Šibensko-kninske županije. Ipak, ono što nas posebno veseli nisu samo brojke, već činjenica da europski fondovi mijenjaju našu županiju i osiguravaju bolji život ljudima koji žive na ovom prostoru, kako u priobalnom dijelu i gradovima, tako i u Zagori i na otocima.“, kazao je župan Goran Pauk, čestitavši svima koji svojim sjajnim idejama i vrijednim radom daju doprinos tomu.

Adriatic Business Centre – ABC

Jedan od ciljeva ovog projekta je, putem uspostavljene suradnje s drugim obrazovnim institucijama i organizacijama u Hrvatskoj i Europi, Centar poduzetničke poslovne infrastrukture učiniti referentom točkom na području edukacije i obrazovanja za potrebe audiovizualnog sektora i filmske industrije u Hrvatskoj.

„Ideja o stvaranju i uspostavljanju jednog ovakvog centra rezultat je osluškivanja svjetskih trendova u marketingu, dizajnu i primjeni audiovizualnih sadržaja. Uzevši u obzir i lokalne potrebe i svjetske trendove, osmislili smo tako ABC kao svojevrsnu poduzetničko-marketinšku platformu koja će svim zainteresiranim korisnicima, uz usluge poduzetničke infrastrukture, odnosno usluge najma i korištenja uredskih prostora i opreme, pružati podršku u komunikaciji, brendiranju i boljem pozicioniranju na globalnom tržištu.“, naglasila je Mira Lepur ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije koja je u svojstvu nositelja projekta, iz Operativnog programa za konkurentnost i koheziju 2014-2020 povukla 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava za njegovu realizaciju.

Odmah po otvorenju, Centar je započeo s aktivnim poslovanjem i programom Otvorenih dana ABC-a tijekom kojih će se od 23. veljače do 02. ožujka svakog dana održavati tematske konferencije i radionice na temu održivog razvoja i investicija, brendiranja, audiovizualnog sektora i filma.