×

Zagrebački inovacijski centar organizira hackaton za pristupačni Zagreb

Zagrebački inovacijski centar (ZICER) organizira hackathon koji će se održati 5. i 6. travnja 2019. u njihovim prostorima, s ciljem razvijanja mobilne aplikacije koja će osobama s invaliditetom – građanima i posjetiteljima grada Zagreba - pružiti potrebne informacije o pristupačnosti objekata od interesa na području Zagreba.
ZICER hackaton
ZICER hackaton

Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji sa Zagrebačkim inovacijskim centrom (ZICER-om) organizira 5. i 6. travnja 2019. hackathon u kojem mogu sudjelovati svi zainteresirani! Cilj hackathona je razviti mobilnu aplikaciju koja će osobama s invaliditetom – građanima i posjetiteljima grada Zagreba - pružiti potrebne informacije o pristupačnosti objekata od interesa na području Zagreba.

Hackathon je zamišljen kao suradnički pothvat, što znači da se sudionici neće međusobno natjecati već će zajedno razvijati javni servis Pristupačni Zagreb. Servis se sastoji od 3 komponente:
1. Baze podataka objekata od interesa;
2. Aplikacije preko koje će se pristupati bazi;
3. Web stranice s formularom za unos i ažuriranje baze.

Servis Pristupačni Zagreb razvijat će se pod vodstvom tvrtke Agency04 specijalizirane za razvoj poslovnog softwarea. Za potrebe razvoja servisa odabran je sljedeći framework:
• Frontend – React Native
• Backend – Node.js
• Baza – MongoDB
Sudionici hackathona moraju ponijeti svoj laptop.

Za sve sudionike tijekom hackathona obroke će pripremati UNUO dok će se Mlinar pobrinuti da niti između njih nitko ne ostane gladan. Za okrijepu su se pobrinuli Franck i Coca-Cola, a nakon odrađenog posla u subotu navečer sve sudionike hackathona ugostit će Pivovara Medvedgrad. Osim toga, svi sudionici dobit će vrijedne nagrade sponzora hackathona.

Ako želiš biti dio ove lijepe priče, možeš se prijaviti putem formulara za prijavu do 31. ožujka 2019. Sudjelovanje je ograničeno na 15 sudionika koje će među prijavljenima odabrati stručni žiri. Iz ZICER-a vjeruju da zajedničkim angažmanom možemo našim sugrađanima olakšati svakodnevicu i otvoriti brojna nova vrata pristupačnijeg Zagreba!