×

Preporuke i obveze za organizaciju događanja s više od 100 sudionika

Od 13. srpnja organizatori su dužni sva okupljanja s više od 100 sudionika, najkasnije 48 sati prije planiranog početka okupljanja, prijaviti nadležnoj službi civilne zaštite i evidentirati sve sudionike
Konferencija
Konferencija
Foto: Pixabay

Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske 10. srpnja 2020. godine donio je Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od sto sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Navedenom Odlukom, koja se primjenuje od 13. srpnja, uvode se nužne mjere koje moraju ispuniti organizatori svih okupljanja s više od sto osoba. Organizatori koji na okupljanju očekuju više od sto sudionika obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka okupljanja.

Obavijest mora sadržavati:

  • svrhu, mjesto, dan i vrijeme održavanja okupljanja
  • podatke o kontakt osobi
  • očekivani broj sudionika

Organizatori koji su okupljanje prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju (NN 128/99, 90/05, 139/05, 150/05, 82/11, 78/12) nisu dužni dostavljati ovu obavijest.

Također, HZJZ je izdao upute i preporuke, prema kojima su svi organizatori okupljanja s više od sto sudionika obvezni voditi pisanu evidenciju sudionika kako bi se u slučaju da se ustanovi da je netko od sudionika bio zaražen virusom SARS – CoV-2, što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti. Evidenciju je organizator obvezan čuvati najmanje 14 dana.

Kontrolu provođenja Odluke, kao i pridržavanja preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodit će timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika. Odluka o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od 100 sudionika dostupna je ovdje, a popis adresa elektroničke pošte županijskih centara 112 ovdje.